'Millet'in adayı Kemal Kılıçdaroğlu

SP lideri Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur dedi. Kılıçdaroğlu kuşatıcı bir konuşma yaptı. Konulşmaların detayları geliyor..

'Millet'in adayı Kemal Kılıçdaroğlu

2 Mart'ta masadan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya döndü. Gerçekleştirilen kritik toplantı sonrası Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçiş vaat eden ve Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını ilan etmek üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplandı.



Millet İttifakı genel başkanlarının saat 14.00’de başlaması planlanan toplantısı Meral Akşener'in kararının beklenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat ertelendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral  Akşener'in geçen cuma günü yaşanan adaylık krizinin ardından masadan kalkması üzerine sorunun çözümü için yeni formül arayışına gidildi. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olması teklif edildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da teklifin kabul görmesinin ardından İYİ Parti lideri masaya döndü.

Krizin bu formülle aşılması üzerine Millet İttifakı, saat 16.00'da yeniden 6 liderle bir araya geldi. Türkiye'nin gözlerini çevirdiği toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

ADAY RESMEN İLÂN EDİLDİ

Millet İttifakı Saadet Partisi'nin merkez binası önünde yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı adayını duyurdu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önünden açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Sevgilim halkım, değerli kardeşlerim. Yunus Emre bölüşürken tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Biz Türkiye'nin bütün renklerini buluşturmak için yola çıktı. Bu sofra Halil ibrahim sofrasıdır.

* Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı oalrak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.

* Millet İttifakı'na dahil partilerin Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır.


BUGÜN NELER OLDU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sert açıklamalarıyla kriz yaşayan Millet İttifakı’nın liderleri bugün saat 16.00'da Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplandı.

Akşener, İmamoğlu ile Yavaş için düşünülen "icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı" formülünün ardından masaya geri döndü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ittifakın “en yaşlı lideri” olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Millet İttifakı destekçisi binlerce yurttaş, genel merkez önünde toplandı.

TOPLANTI SONA ERDİ: LİDERLER KURMAYLARIYLA
Halk TV'de aktarılan bilgilere göre saat 19.15 itibarıyla altılı masa toplantısı sona erdi. Liderlerin şu sıralarda kendi kurmaylarıyla ayrı ayrı toplantılar yaptığı aktarıldı.

Toplantıların ardından liderlerin açıklama yapması ve cumhurbaşkanı adayının ilan edilmesi bekleniyor.

ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Saadet Partisi Genel Merkezi'ne Atatürk, Türk bayrağı ve 'Birlikte Başaracağız' yazılı pankartlar asıldı.


<< Önceki Haber 'Millet'in adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER