Kriz içinde kriz
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 2 2020
Koronavirüs salgını ile mücadele eden İngiltere'de iş dünyası, Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) işlemlerinin karşılıklı anlaşma ile neticelenmemesinden endişe ediyor.
Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında AB'den çıkış (Brexit) müzakereleri kaldığını yerden devam edecek.
İş dünyasında gözler haziran ayında gerçekleşecek AB liderleri zirvesinden önce planlanan son tur görüşmelera çevrildi. İş dünyası 31 Aralık’ta sona erecek Brexit işlemlerinden önce serbest ticaret anlaşması imzalanmamasından endişe ediyor.
Birleşik Krallık, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle AB ile son adım görüşmelerini ertelemek konusunda şu ana dek herhangi bir açıklamada bulunmadı.
KORONAVİRÜS KRİZİ BİTMEDEN BREXIT KRİZİ
Salgına yönelik kısıtlamalar sebebiyle işletmeleri kapatmak zorunda kalan şirketler diğer taraftan Brexit’e nasıl hazırlanacaklarını düşünmek mecburiyetinde.
Brexit yanlılarının anlaşmasız ayrılmanın maliyetini virüsün sebep olduğu hasar ile gizlemeye hazırlandığı iddia ediliyor.
Citigroup şokun boyutunun mali politika araçlarını yetersiz bırakabileceğini işaret ederek, "İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faizleri sıfır seviyesinin altına indirmek mecburiyetinde kalabilir." tespitinde bulundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


