Kriz Şehirler arası otobüs firmalarını vurdu

Ekonomik darboğaz nedeniyle yolcu taşımacılığı yapan bazı firmalar tedbir almaya başladı.

SHABER3.COM

Akaryakıt maliyetleri ve köprü-otoyol ücretlerinin artması nedeniyle şehirler arası hizmet veren otobüs firmalarının yolcu ikramlarını kaldırmaya başladığı ve şehir içi servislerinin ücretli hale geleceği bildirildi.


Sözcü’den Derin Gökçe’ye konuşan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, “Otobüs sektöründeki maliyetler çok fazla arttı. Bazı otobüs firmaları kısa mesafede ikram vermeyi durdurdu. Ayrıca Bayrampaşa Otogarı’ndaki şehir içi servisleri de kaldırılıyor. Ortak servis planı yaptık aynı Havaş gibi ücretli olacak” dedi.


TOF başkanı, sivil havayolu taşımacılığı sektörünün günden güne büyüdüğünü, karayolu ulaşımında ise aksinin gözlendiğini, ekonomik daralmanın yüzde 40’lara ulaştığını söyledi: “Çok sayıda firma zor durumda. İster istemez bazı firmalar kendilerince tedbir alamaya çalışıyor. Artık uzun mesafe yolcu taşımacılığı kalmadı, insanlar hep uçağı tercih ediyor.”

Otobüs şoförlerinin maaşlarının da eskisi kadar iyi olmadığını belirten Yıldırım, sektörün çekiciliğini kaybettiğini vurguladı.

Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal da, paralı otoyolları ve şehirle arası hizmet veren firmaların kullanması mecburi üçüncü köprü güzergahını işaret ederek “İstanbul’dan çıkış ücretleri çok fazla arttı. Otobüs firmaları artık bu maliyetlere dayanamıyor. Dolayısıyla ekonomik terdir almaya başladılar” dedi.
<< Önceki Haber Kriz Şehirler arası otobüs firmalarını vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER