'Kriz var' diyene hapis cezası verecek düzenleme kapıda!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 6 2019
Ekonomik krizin hissedildiği Türkiye'de resmi 'rakamlar dışında veri paylaşmak', 'tersini söylemek', 'ileriye dönük tahminlerde bulunmak' savcıların soruşturma açması için yeterli olacak. Yandaş gazete bunun kanuni altyapısının hazırlandığını duyurdu
Hükümetin yarı resmi yayın organı Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör bugünkü "Yalancı çobanlar yandı" başlıklı yazısında Türkiye’deki ekonomik duruma ilişkin olumsuz bilgi paylaşan ve eleştiri getirenlere hapis cezası verilmesinin önünü açacak yeni düzenlemelerin yolda olduğunu duyurdu.
Güngör’e göre eleştiride bulunanlara altı aydan iki yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilmesi gündemde.
“Her gün çıkıp ekonomiye, Türk Lirası'na, finansal göstergelere ilişkin yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgiler sallamaları yanlarına kâr kaldı” diyen Güngör, Türkiye'deki kanunlarda bununla ilgili bir düzenleme tanımının olmadığını belirtti.
“Ulusal ekonominin genel yapısına, Türk Lirası'na, makroekonomik büyüklüklere ve finansal göstergelere ilişkin yalan haber yapsanız da söylenti çıkarsanız da yorum yapsanız da rapor yazsanız da ceza alamıyorsunuz” ifadelerini kullanan Güngör, konuyla ilgili bir düzenleme hazırlığı yapıldığını duyurdu.
Bunun iki yolu olduğunu belirten Güngör, “Ya Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu'na bir madde ekleyeceksiniz, ya da Türk Ceza Kanunu'nun 'fiyatları etkileme' başlıklı 237'nci maddesine bir ek yapacaksınız” dedi.
Güngör nasıl bir düzenleme yapılacağına dair de şunları söyledi:
“Bildiğim kadarıyla, ekonominin genel yapısı, milli para, finansal göstergelere ilişkin olarak, bunların fiyat, değer veya seviyeleri üzerinde önemli ölçüde etki doğurabilecek yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, bu suretle menfaat elde edenlerin, altı aydan iki yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması gündemde... Velhasıl, artık öyle bol keseden sallamak yok beyler!”
ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg’in iki muhabiri hakkın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


