Kuaförün cezası yaşlılara ödül oldu


Aralarında uyuşmazlık bulunan tarafların mahkemeye gitmeden sorunu çözmesine yarayan uzlaştırma modeli, İzmir'deki huzurevi sakinlerine yaradı. Buna göre, bir kadın kuaför, huzurevindeki 25 kadın sakinin saç kesimi ile el ve ayak bakımlarını ücretsiz yaptı.

Edinilen bilgiye göre, İzmirli kadın kuaförü Serkan Ürkek, eski bir çalışanı tarafından 'darp etmek' ile suçlandı. Şikayetçi taraf konuyu yargıya taşıyınca, araya İzmir Adliyesi bünyesindeki Uzlaştırma Bürosu girdi. Uzlaştırmacı Ercan Tağ tarafından, olayın mahkemeye taşınması yerine her 2 tarafın da kabul edebileceği çeşitli yaptırım teklifleri sunuldu. Tekliflerden 1'i hakkında şikayette bulunulan Serkan Ürkek'in İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan 25 kadının saç kesimi ile el ve ayak bakımlarını ücretsiz olarak yapması yönündeydi. Yapılan bu uzlaşma önerisini her 2 tarafın da kabul etmesi üzerine kuaför Serkan Ürkek, 3 çalışanıyla birlikte huzurevine gitti.

Hemen işe koyulan genç kuaför, huzurevi sakinlerinin saçlarını boyadı, istedikleri modelde kesim yaparak el ve ayak bakımlarını gerçekleştirdi. Onun ceza olarak yaptığı çalışma, huzurevinin 25 kadın sakini için ödül oldu. Uzlaştırma modeli ile belirlenen cezayı çekmekten hiç rahatsızlık duymadığını ve yaptığı işi yük olarak görmediğini vurgulayan 17 yıllık kuaför Serkan Ürkek, zaman zaman gönüllü olarak da bu tür çalışmalarda bulunduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kuaförün cezası yaşlılara ödül oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER