Küçükçekmece'de '20 Yanvar' anması


Sovyet ordusunun 20 Ocak (Yanvar) 1990'da Azerbaycan'ın başketi Bakü'de gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenler, olayın 26. yıldönümünde anıldı.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Azerbaycan Okulu öğrencilerince Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 20 Yanvar programına Türkiye'de yaşayan çok sayıda Azeri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Türk ve Azerbaycan milli marşları okundu.

"TÜRK MİLLETİ SİZİN ACINIZI YAŞADI"

Gecede bir konuşma yapan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek katliamın yaşandığı gün Türk milletinin, Azeri kardeşlerinin acısına ortak olduğunu söyledi. Özgündüz, "Azerbaycanlı kardeşlerim o gün bu millet, Türk milleti bizimle beraber sizin acınızı yaşadı, milletçe ayağa kalktı, feryat ettik, sesinizi dünyaya duyurduk. Burada münferit hataların hatadan ricat etmesini, dönmesini milletçe sağladık. Sadece buradaki Azeri kökenli Türkler değil, Türkiye'nin her bölgesinde. O günü unutmamamız lazım. Gençler o gün doğmamıştı aradan 26 yıl geçti. Fakat yaşı uygun olanlar biliyor Türkiye'nin her şehrinde Azerbaycan için millet ayağa kalktı. Merhum milli liderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi, biz bir milletiz. Devletimizin iki olmasında bir sakınca yok. Bunu bu millet her zaman gösterdi, Azerbaycan halkı da ben en iyi biliyorum, Türkiye'yi kendi yurdunun bir devamı olarak görüyor. Yabancı, bir yadel olarak görmüyor. Hakikaten bir milletiz" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Okulu öğrencilerinin şiirleriyle renklenen gece, Türk ve Azeri bayraklarını dalgalandıran çocukların topluca okuduğu marş ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Küçükçekmece'de '20 Yanvar' anması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER