Kula Özel Ufuk Ortaokulu TEOG'da iki Türkiye birincisi çıkardı

Kula Özel Ufuk Ortaokulu TEOG'da iki Türkiye birincisi çıkardı

2015 TEOG sonuçları geçen günlerde açıklandı. 1 milyon 287 bin öğrencinin girdiği iki aşamalı sınavda, Manisa'nın Kula ilçesindeki Özel Ufuk Ortaokulu, iki Türkiye birincisi çıkardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Ufuk Ortaokulu Müdürü Sosyal Tokuç, "Sınavların adı değişse de başarının adı değişmiyor. 19 yıllık eğitim tecrübesiyle geleceğe donanımlı insan yetiştirmenin merkezindeyiz. Geçmiş yıllarda yakaladığımız başarı trendini, bu yıl daha da artırdık. Bu yıl yapılan TEOG sınavlarında iki öğrencimiz, sorulan tüm soruları doğru cevaplayarak zirvede yerini almışlardır. 1. ve 2. TEOG'da üçer öğrenci bütün soruları doğru cevaplamış, her iki TEOG'da da bütün soruları doğru cevaplayan iki öğrencimiz ise Kula için imkansızı başarmıştır. Öğrencilerimiz, bu başarıyla bize en büyük ödülü vermiş oldular. Kendilerini kutluyor, mezun olan öğrencilerimize hayatlarında mutlu, başarılı günler diliyorum." dedi.

Bireysel başarıda olduğu gibi kitlesel başarıda da ilçenin haklı gururu olduklarını belirten Sosyal Bilgiler öğretmeni Ahmet Ülker de, "TEOG'a hazırlanırken en büyük hedeflerimizden birisi, bireysel başarının yanına kitlesel başarıyı da koymaktı. Geçmiş dönemlerde bunu başarmıştık. Bu yıl da 465 yerleştirme okul puanı ortalamasıyla ilçemizin değil, ilimizin değil, Türkiye'nin şampiyonu olunduğunu bilmenizi isterim." şeklinde konuştu.

Türkiye birincisi öğrencilerden Aslıhan Koşar ise, "Kaliteli bir eğitimle planlı ders çalışarak bu başarıya kavuştum. Her iki TEOG'da da bütün soruları doğru cevapladığım için gururluyum, çünkü okulumu, öğretmenlerimi ve dershanemi mahçup etmedim. Gelecekte aynı başarıyı devam ettirmek için Özel Yamanlar Fen Lisesi'ni tercih edeceğim." dedi. Burak Akıncı da, "Uzun soluklu bir yarıştı. Planlı çalıştık ve arkadaşlarımızla birlikte başardık. Her okula nasip olmayan iki Türkiye birincisi, okulumuza ve bize nasip oldu. Emeği geçen öğretmenlerime ve aileme teşekkürlerimi sunuyorum. İyi bir lise eğitimi için de tercihim, bu yıl yapılan LYS'de 12 birincilikten 6 tanesini çıkaran Özel Yamanlar Fen Lisesi olacak." diye konuştu.

Aslıhan Koşar'ın velisi Nurullah Koşar, "Aslıhan'ın başarısı bizim için sürpriz olmadı, çünkü iyi bir okulda eğitim görüyor, planlı ders çalışıyordu. Aile olarak da üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Emeği geçen okul, dershane idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dedi. Diğer veli Selahattin Akıncı da, "Öğrencimizin başarısında öğretmenlerimizin katkıları, inkar edilemez bir gerçektir. Birebir konu anlatımları, birebir takip çalışmalarında hiçbir fedakârlıktan kaçınmadılar." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kula Özel Ufuk Ortaokulu TEOG'da iki Türkiye birincisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER