Kurtlar Vadisi Yeni Sezona Suriye'den Girdi

11. Sezonun ilk bölümü dün yayınlanan dizi Suriye Krizi ile gündeme hızlı bir giriş yaptı.

Kurtlar Vadisi Yeni Sezona Suriye'den Girdi

Türk televizyon tarihinin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu 11. sezonunu açtı. Dün akşam ATV’de yayınlanan yeni sezonun ilk bölümünde Suriye krizi işlenen konular arasında yer alırken, yıllar sonra Mehmet Karahanlı’nın kızı İsviçre’de ortaya çıktı. 

15 Ocak 2003 tarihinde televizyon dünyamıza giren Kurtlar Vadisi Pusu dün gece yeni sezonun ilk bölümüyle hayranlarıyla buluştu. 196. Bölümü yayınlanan dizi de meraklıları adeta nefesini tuttu. Geçtiğimiz sezon finalinde Polat Alemdar’a ihtiyarlar ölüm fermanını çıkartmış ve Polat’ın koltuğuna oturmasına karar verilen Akif, Polat’ı öldürmekle görevlendirilmişti. Polat’ın boynuna ipi geçirmesiyle birlikte final yapılmıştı. Yeni sezonda Polat hayatta mı değil mi? sorusunun cevabını arayan seyirci dün gece derin bir nefes aldı. Polat Alemdar 196. Bölümün son sahnesinde mühürlü zarfları hazırlarken ortaya çıktı. Alemdar yeni ak saçlı oldu. 

CAHİT İSVİÇRE’DE ABDÜLHEY ÇİLEHANEDE

Polat Alemdar’ın ardından adamları, Cahit İsviçre’de Polat’ın kız kardeşi Safiye’ye yaklaşmaya çalışırken, Abdülhey ise kendisini dergaha kapattı. Polat Alemdar’ın vasiyetini de teslim alan Abdülhey’den, Suriye’de rejim güçleri tarafından esir alınan ve işkencelere maruz kalan, Kara, Erkan, Pusat ve Hayati’nin kurtarılması için Zülfikar ağa yardım istedi. Cahit, Safiye’nin evinde akşam yemeğinde buluşacak iken eve Margaret geldi. 

TAPINAKÇILAR ARASINDA BARON AYRILIĞI

Tapınakçılar arasında da Baron kavgası yaşandı. Mehmet Karahanlı’nın ölümünün ardından başlatılan yeni oluşum çalışmaları da tamamlandı. Tapınakçılar tarafından Türkiye’de yeni kurulacak olan konseyin baronu seçilmesi için düğmeye basıldı. Fikir ayrılığı da Tapınakçıların büyük başkanı ile Margaret arasında baron konusunda olduğu anlaşıldı. Bu arada ihtiyarlar heyeti, Tapınakçıların seçeceği baronu perde arkasında belirledi ve tapınakçıları beklemediği yerden vurdu. 

SURİYE MESELESİ VADİ’NİN KADRAJINDA

İki yıla aşkın bir süredir komşumuz Suriye’de yaşanan katliama da zoom yapan Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni bölümünde, Esed rejiminin işkenceleri de yer buldu. En dikkat çekici sahne ise Suriyeli Generalin Kara’ya baskı yaparak Esed’e iman etmesini istemesi oldu. Ayrıca ülkede yaşanan kaos kapsamında tapınakçılar ile Kürtler’in Suriye’nin kuzeyi üzerinde yaptığı pazarlık geceye damgasını vurdu. Tapınakçılar Suriye’nin kuzeyinde Kürtler’e toprak verilebileceğini söylerken Kürtler ile yapılan karşılıklı alışveriş de bölümün en ilgi çeken detayları arasında yer aldı. 
11 yıldır Pana Film tarafından yapılan Kurtlar Vadisi Pusu’nun başrollerini yönetmen koltuğunda Onur Tan otururken, Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan 11 yıldır dizinin senaristliğini yapıyor. 
<< Önceki Haber Kurtlar Vadisi Yeni Sezona Suriye'den Girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER