14 yıl aradan sonra Bediüzzaman Mevlidi

14 yıl sonra gerçekleştirilen Bediüzzaman Mevlidi'ne Türkiye'nin dört bir yanında katılım gösterenler birbirleriyle hasret giderdi.

14 yıl aradan sonra Bediüzzaman Mevlidi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri için Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip mevlit okutuldu. Yeni Asya gazetesi tarafından organize edilen ve 14 yıl sonra yeniden başlanan mevlide katılım büyük oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki AK Parti iktidarları döneminde de yapılamayan 'Bediüzzaman Mevlitleri'nin tekrar başlaması vatandaşların hasretini giderdi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 44. yıl dönümü sebebiyle Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip mevlit okutuldu. Mevlid programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından ise mevlit okundu ve dualar edildi. 



Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların katıldığı programda bir konuşma yapan Yeni Asya Yönetim Kurulu üyesi Ali Vapurlu, "İlki 28 Ekim 1990 tarihinde Kocatepe Camii'nde okutulan Bediüzzaman Mevlidleri o tarihten 2000 yılına kadar aralıksız yapıldı. 2001 yılında valilik onay vermediği, sonraki yıllarda da 'olur' alınamayacağı görüldüğü için gerçekleşmemiştir. Yeniden idrak edebilmeyi bizlere nasip eden Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun." dedi.

Zamanın manevi hastalıklarına deva olan Risale-i Nur külliyatının bugün 60'a yakın dünya dillerine tercüme edilerek ilanatını ve neşriyatını dünya çapında gerçekleştirdiğini dile getiren Vapurlu, okutulan mevlitlerin ve yapılan sair programlarla da nice muhtaç ve müştak gönüllerin imanlarının kurtulmasına vesile olduğunu ve böylelikle nurun dershanesinin genişlediğini düşündüğünü ifade etti. 

Bediüzzaman Said Nursi'nin tespitlerini aktaran Vapurlu, "Bu hakikatleri göz önünde bulundurup her zamankinden daha fazla saflarımızı sıklaştırarak dahili ve harici fitne ve fesat odaklarının oyunlarına gelmeden ve tuzaklarına düşmeden birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak memleketimizin ve milletimizin müspet iman ve Kur'an hizmetlerini tehdit eden tehlikelere karşı her zamankinden daha fazla dikkatli ve duyarlı olmalıyız." diye konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber 14 yıl aradan sonra Bediüzzaman Mevlidi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER