Dünyaca ünlü İslam alimlerinden büyük buluşma!

İslam dünyasını heyecanlandıran sempozyum İstanbul'da başlıyor. 80 ülkeden gelen dünyaca ünlü İslam alimleri, "Ortak yol haritası: İcma ve Kolektif Şuur"u konuşacaklar.

Dünyaca ünlü İslam alimlerinden büyük buluşma!

Türkiye dünyaca tanınmış İslam Alimlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Büyük İslam alimleri İstanbul'a geliyor. 

"Ortak yol haritası; İcma ve Kolektif Şuur" isimli sempozyum cumartesi günü İstanbul'da başlayacak ve Mehtap TV'den canlı olarak yayınlanacak.


Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan, sempozyumla ilgili olarak, "İslamiyet evrensel değerlere ihtiva ediyor. Ve bu değerlerin kimlik inşaasındaki en önemli faktörlerden bir tanesi şura, kollektif şuur ve icma. Bu yıl ki sempozyumumuz şu ana kadar yapılanın en geniş katılımlısı. Bu sempozyum ışığını, nurunu, sıcaklığını bakış ufkunu peygamberimizden alan, çok farklı renklerdeki çiçeklerin etrafını aydınlatan yıldızların bir araya geldiği bir sempozyumlar olacak." ifadelerini kullandı.

Konu başlığı Muhterem Fethullah Gülen Hocafendi'nin tavsiyesiyle belirlenen sempozyumda kolektif şuurun mahiyeti konuşulacak. 

Hira Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Savaş ise sempozyumla ilgili, "Müşterek bir akıl oluşturmak müşterek bir elit oluşturma gayreti var bu sempozyumun esas altında." diye konuştu. 

İstanbul Kongre Merkezi'nde 5 oturum halinde yapılacak olan sempozyumu 4 bin kişinin takip etmesi bekleniyor. Program pazar günü sona erecek.

Ergün Çapan"Hem İslami hem de birbirimizin zenginliklerini keşfetme hem de insanların problemlerine semavi bir perspektifle nasıl çözüm olur onun konuşması olacak."...

<< Önceki Haber Dünyaca ünlü İslam alimlerinden büyük buluşma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER