Fethullah Gülen Hocaefendi sempozyumuna büyük ilgi

Hira dergisi Arap dünyasıyla Türkiye arasında ciddi köprüler kurmaya devam ediyor.

Fethullah Gülen Hocaefendi sempozyumuna büyük ilgi

Türkiye'de Arapça yayımlanan, tirajı 40 bini aşan, Arap dünyasının önemli entelektüellerine, akademi camialarına hitap eden dergi, Tunus'ta  Fadıl Bin Aşur Araştırma Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği uluslar arası konferansta, "Tunus ve Türkiye: Tahir Bin Aşur ve Fethullah Gülen Örneğinde Kültür ve Islah Düşüncesi" ele alındı. Tunus Kültür Bakanlığı'nın himayesinde düzenlenen konferansta Fas ve Cezayir'den Moritanya ve Bosna-Hersek'e kadar farklı ülkelerden akademisyen ve alimler tebliğler sundu.
 
Hira Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Savaş, Samanyolu Haber'de sempozyum hakkında açıklamalarda bulundu.

Nevzat Savaş, 10 ülkede bu sempozyumları düzenlediklerini amaçlarının Fethullah Gülen Hocaefendi'nin fikirlerini daha çok insana tanıtmak olduğunu söyledi. Tunus halkının Hocaefendi'nin eğitim faaliyetlerini desteklediğini belirten Savaş, konuşmasına şöyle devam etti: 'Bu sempozyumu Tunus Kültür Bakanlığı istedi. Bizde destek verdik ve düzenledik. Sadece Tunus'ta değil 10 ayrı ülkede bu sempozyumları düzenledik. Sempozyumlarla ülkelerdeki din adamlarını ve entelektüelleri bir araya getiriyoruz ve ortak bir akılda buluşmalarını sağlıyoruz.  Tunus'ta Fethullah Gülen Hocaefendi'nin düşünceleri ve fikirleri büyük ilgi görüyor. Özellikle eğitim faaliyetlerini yakından takip ediyorlar ve kendi ülkelerinde de güçlü bir şekilde var olmasını istiyorlar' dedi.


Dergi, Türkiye, Mısır ve Fas'ta basılıyor

2005'te üç aylık periyotla yayın hayatına başlayan, şimdi iki ayda bir çıkan Hira dergisine Arap dünyasından gelen yoğun istekler, aylık hazırlanması noktasında ciddi bir baskı oluşturuyor. Derginin ülkelere göre satış rakamları şöyle: Suudi Arabistan 10 bin, Mısır 7 bin, Fas 5 bin, Yemen 4 bin, Türkiye 3 bin. Sudan, Cezayir, Ürdün, Suriye, Lübnan, Moritanya derginin çok sattığı ülkeler. Ayrıca Arap ülkeleri dışında Pakistan, Malezya, Endonezya'da da ilgi görüyor. Dergi Türkiye, Mısır ve Fas'ta basılıyor. Hira dergisi Türkiye'de İlahiyat, Diyanet ve Arap dili ile ilgilenenlere hitap ediyor. Dergiye Arap dili eğitimi için başvuranlar Mısır'da bin öğrencisi olan 5 dil kursuna yönlendiriliyor. Ayrıca Arap akademi camiasıyla irtibata geçmek isteyenler de dergiye başvuruyor. Türkiye'den öğrenci göndermenin yanında bugüne kadar 150'den fazla Arap öğrenci de derginin vesilesiyle Türkiye'de okumaya gelmiş durumda. Hira dergisi ayrıca www.hiramagazine.com adlı internet sitesiyle de dünyaya açılarak daha farklı kitlelere ulaşmaya çalışıyor. 
<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi sempozyumuna büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER