Hikmeti idrak yolunda yepyeni bir kitap: Kalbinle oku

Çalışmaları ilgiyle takip edilen Mehmet Akar, yeni kitabı “Kalbinle Oku”ile ufkunuzu açmaya, farkındalık uyanışınıza ışık tutmaya devam ediyor.

Hikmeti idrak yolunda yepyeni bir kitap: Kalbinle oku

Günlük hayatın telaşı içinde gözden kaçan gerçeklere kalp gözü ile bakabilmek için okunması gereken bir kitap.

Mehmet Akar’ın kaleme aldığı, Işık Yayınları tarafından yayınlanan Kalbinle Oku, her gün gördüğümüz, günlük hayatımızın parçası olan birçok şeye yeniden bakmaya, dünyayı başka gözlerle görmemize, idrak kanallarımızı açmamıza yardım ediyor.

Sorular soran, sorduğu sorulara cevaplar verdiği gibi sizden de cevaplar bekleyen bir kitap Kalbinle Oku. Siz de Allah’ın nimetlerine, etrafınızda olup bitenlere, dünyevi koşuşturmalar arasında gözden kaçırdıklarınıza bakıp bu soruları çoğaltabilir, hikmetin idrakı hususunda ilerleyip daha verimli bir hayat sürebilirsiniz.   

Yazar Mehmet Akar kitabı Kalbinle Oku için şöyle diyor: Maddeden manaya, görünenden görünmeyene, zahirden hakikate, bakıştan idrake geçmek niyetiyle yazıldı.

“Ne görüyorsunuz?” sualinin manası, baktığımız şeyin zahirini-batınını düşünmeye davettir. Onun için lütfen evvela “Ben ne görüyorum?” diye kendinize sorun. 

Bölümlerin ilk kısımlarında genellikle zahiri nazar var. İkinci kısımda hakikat dersi yazıldı. Hikmet, daha çok ikinci kısımda karşımıza çıkıyor.

İslam hem maddi, hem nebati, hem hayvani, hem insani, hem imanidir. İnsani basamakta, eşyanın faydası görülür. İmani basamakta, “O faydayı kim, bize niçin temin etti?” sorusunun cevabı aranır. Bu, varlığa kalp ve ruhun gözüyle bakmak, mahlukatı kalpteki iman ile okumaktır."

Kitabı okuduğunuzda çok şaşıracak, hemen önünüzde duran fakat daha önce hiç fark etmediğiniz türlü türlü gerçeğe bundan sonra bambaşka gözlerle bakacaksınız. Kalbinizin ve ruhunuzun gözüyle baktığınızda görünenin ardındaki buzdağını fark edeceksiniz.

Bir solukta okuyacağınız, tekrar tekrar göz atmak isteyeceğiniz bir başucu kitabı Kalbinle Oku. 

Kitabın İçinden Bazı Başlıklar

Kırılan bir yumurtaya bakınca ne görüyorsunuz?
Dilenen birisine bakınca ne görüyorsunuz?
Yemekten sonra ellerini yıkayan birisinde ne görüyorsunuz?
Portakala bakınca ne görüyorsunuz?
Şekeri çaya atınca ne görüyorsunuz?
Bir annenin seyahate çıkan çocuğu için hazırladığı bavula bakınca ne görüyorsunuz?
İpe takılı kurutulmuş meyve ve sebzelere bakınca ne görüyorsunuz?
Bir çocuğa bakınca ne görüyorsunuz?
Uyuyan birisine bakınca ne görüyorsunuz?
Kabristanlara gidince ne görüyorsunuz?
Hurma ağacına bakınca ne görüyorsunuz?

<< Önceki Haber Hikmeti idrak yolunda yepyeni bir kitap: Kalbinle oku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER