Hocaefendi ve Hizmet hareketine dair orijinal tespitler

Geçtiğimiz hafta sonu Tunus'ta düzenlenen uluslararası konferansta, Fethullah Gülen Hocaefendi ve 'Gönüllüler Hareketi'nin ortaya koyduğu örneğe büyük ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Hocaefendi ve Hizmet hareketine dair orijinal tespitler

Hira Dergisi'nin, başta Arap ülkeleri olmak üzere Türkiye dışında bir çok yerde düzenlediği uluslar arası konferansların sonuncusu Tunus'ta gerçekleştirildi.

GÖNÜLLÜLER HAREKETİ İLE İLGİLİ TESPİTLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Tunus Kültür Bakanlığı'nın talebiyle çok kısa bir zamanda gerçekleştirilen "Tunus ve Türkiye: Tahir bin Aşur ve Fethullah Gülen Örneğinde Kültür ve Islah Düşüncesi" başlıklı konferansta akademisyenler, Hocaefendi ve Hizmet hareketine dair orijinal tespitlerini paylaştı.

Moritanya - Prof. Dr. Halil El Nahvi: "Üstad Muhammed Fethullah Gülen'e, bir başkasına verilmeyen, Allah'ın özel verdiği bir yayılma gücü var. Buna bir örnek vermek istiyorum. Afrika'da aileler eskiden çocuklarını kilise okullarına gönderirlerdi. Ama sonra Afrika'ya Gülen'in teşvikiyle açılan okullar geldi ve durum tam tersine dönmeye başladı."

Tunus, 2010 yılının başında Arap ülkelerindeki halk hareketlerinin ilk başladığı ülke. Tunus Kültür Bakanı Mehdi Mebruk, ülkesinin hizmet hareketi örneğine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Tunus Kültür Bakanı Mehdi Mebruk: "Farklı iklim ve şartlarda yetişmiş olsalar da Tunus'lu Alim Tahir Bin Aşur ve Fethullah Gülen toplumda birlikte yaşama kültürünün oluşması açısından çok önemli iki büyük ekol oluşturdular. Bu ekoller birbirinin hemen aynı değerleri ürettiler. Tunus içinden geçtiği süreçte, Sayın Gülen'in ve hizmet hareketinin düşünce ve uygulamalarıyla ortaya koyduğu örneğe ihtiyaç duyuyor."

Prof Hasan El Mennai sunumunda Hocaefendi'nin, Peygamber Efendimizin (sas) "Benim nam-ı celilim güneşin doğup battığı her yere ulaşacaktır" mealindeki hadisini yorumladığı sohbetinin videosunu izletti. Bu sohbetten nasıl etkilendiğini anlattı.

Prof. Dr. El Mennai: "Aynı hadisi ben de defalarca okudum ama ilk olarak, O'nun anlayışı bambaşka. O ağlıyor, ben ağlayamıyorum. İkincisi, hadisi hayatına öyle bir tatbik etmiş ki etrafında bir halka oluşturmuş ve bu insanlar Türkiye'de bin, dünyada iki bin civarında okul açmışlar."

Ürdün'lü akademisyen Bilal Ettel ise hareketin uygulamalarının Kur'an-ı Kerim'in hayata geçirilmesi olduğuna dikkat çekti.

Ürdün - Prof. Bilal Ettel:  "Hocaefendi'nin müesseselerle birlikte ortaya koymuş olduğu eğitim sistemine bakacak olursanız, bunun Kur'an ayetlerinin tefsiri ve uygulaması olduğunu görürsünüz. Örneğin, dünya çapındaki okullarda farklı renk, dil ve dinden bir çok öğrenciyi görürsünüz ki bu "Birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık" ayetinin pratikteki en mükemmel tercümesidir."

<< Önceki Haber Hocaefendi ve Hizmet hareketine dair orijinal tespitler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER