İcma Sempozyumu başladı!

80 ülkeden çok sayıda İslam alimi, "Ortak Yol Haritası: İcma ve Kolektif Şuur" programında biraraya geldi

İcma Sempozyumu başladı!

İslam alimleri İstanbul'da düzenlenen 'Ortak yol haritası - İcma ve kolektif şuur' konulu sempozyumda ortak yol haritası üzerinde duracak. Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği uluslararası sempozyum İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Sempozyuma 80'a yakın ülkeden çok sayıda din adamı ve akademisyenler iştirak ediyor. İki gün sürecek sempozyum Müslümanların birliği adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sempozyumun konuşmacı ve katılımcıları arasında  Prof. Dr. Ahmed Abbâdi, Muhammed Saad Ebu Bekir, eski Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, Prof. Dr. İsam Beşiri, Prof. Dr. Muhammed İmara, Selman Hüseynî en-Nedvi gibi İslam dünyasından birçok din adamı ve akademisyeni yer alıyor.
İCMA SEMPOZYUMUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
4 bin yakın  kişinin takip etmesinin beklendiği sempozyumda tebliğler  Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Fransızcaya olmak üzere 5 dile çevrilecek. 
Sempozyumda Müslümanlar arasındaki birliği sağlayan dinamikler üzerinde durulacak. İcmanın dindeki yeri ve sahabe uygulamaları gibi konuları üzerinde konuşulacak ve icmaın sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın dertlerine çare üretecek çok işlevsel bir mekanizma haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekililecek.
Sempozyuma Türkiye'den Diyanet ve ilahiyat camiasından birçok akademisyen, Doğu ve Güneydoğu'dan çok sayıda kanaat önderi de katılıyor.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katıldığı sempozyum Kur'anı-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sempozyumun bugünkü ilk oturumunda İcmaın Dindeki Yeri ve Önemi, ikinci oturumunda ise Sahabe İcmaının Dinin Doğru Anlaşılıp Yaşanmasındaki Yeri ve Önemi konuları ele alınacak.
<< Önceki Haber İcma Sempozyumu başladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER