İşte haftanın filmleri! Bu hafta vizyona girecek filmler

İşte sinemalarda bu hafta vizyona girecek filmler...

İşte haftanın filmleri! Bu hafta vizyona girecek filmler

Sinemada Haftanın Programı, Vizyona Girenleri ve Güvenli Filmleri hazırlayan Cinemu, Vizyona Giren Filmleri sizler için yorumladı.

Türkiye’de Vizyona Giren Filmler:

Carrie – Carrie: Günah Tohumu: Arkadaşları arasında aşağılanan dalga geçilen ve dışlanan Carrie White'a evde de rahat yoktur. Aşırı dindar ailesi onu sürekli bir şeylere zorlar. Telekinetik güçleri olan Carrie tüm bunların istemeyerek de olsa öcünü alacaktır.

Hükümet Kadın 2: İlk filmde yaşananların bir kaç yıl öncesine gidilip Xate, Aziz Veysel ve Faruk'un sıra dışı mücadelesini ikinci filmde bizlere sunuyor. Sermiyan Midyat'ın babaannesinin hayatından esinlendiği filmin baş rolünde de kendisi ve Demet Akbağ bulunuyor.

Ender’s Game – Uzay Oyunları: Yakın bir gelecekte, düşmanca bir uzaylı ırkı olan Formic’ler Dünya’ya saldırmıştır. Efsanevi Uluslararası Filo Komutanı Mazer Rackham (Ben Kingsley)’ın kahramanlıkları olmasaydı, her şey yok olmuş olabilirdi. Bir sonraki saldırıya karşılık hazırlık yapan muteber Albay Hyrum Graff (Harrison Ford) ve Uluslararası Ordu, geleceğin Mazer’ını bulabilmek için yalnızca en iyi olan genç ve taze beyinleri eğitmektedir. Ender Wiggin (Asa Butterfield) isimli utangaç fakat bir o kadar da stratejik yetenek sahibi olan çocuk, bu seçkin askerler arasına alınır. Savaş Okulu’na vardıklarında, Ender giderek artan zorlu eğitimleri ve simülasyonları ustalıkla ve hızlıca geçerek diğerlerinden ayrılır ve saygılarını kazanır. Ender kısa zamanda Graff tarafından ordunun yeni umudu olarak ilan edilir ve bu da Komutanlık Okulu’na yükselmesine sebep olur. Burada bir kez daha Mazer Rackham’ın eğitiminden geçer ve Dünya’nın geleceğini belirleyip, insan ırkını korumak için askerlerini komuta etmeyi ve destansı bir savaşa girer. 

Popular - Popüler: 1950'li yıllarda geçen film Dul babasıyla yaşayan Rose Pamphyle 21 yaşına gelmiştir. Artık babası onun evlenip ev kadını olmasının zamanın geldiğini düşünmektedir. Fakat Rose aynı düşüncede değildir. Lisieux'e giden Rose orada bir sigorta şirketinin karizmatik patronun sekreterlik pozisyonu için başvurur. Görüşme başarısız geçsede Rose'un etkileyici bir yeteneği vardır, hızlı daktilo kullanımı. Patronu bundan etkilenerek onun bu özelliğini geliştirerek ülke çapınca yarışmalara gitmesini ister,ve ona bu konuda yardımcı olur. Bu sırada ikili farketmeselerde birbirlerine duygusal bir bağla bağlanırlar.

ABD’de Vizyona Giren Filmler (Ek olarak):

Thor: The Dark World – Thor: Karanlık Dünya: Thor’un beyaz perdedeki büyük macerası, dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, yaşı kainatın yaşına eş olan karanlık bir düşmandan kurtarmak için verdiği savaşla devam ediyor. Marvel’ın “Thor” ve “Yenilmezler”den sonraki bu filminde Thor, evrenin her yerinde düzeni yeniden sağlamak için savaşıyor ama intikam peşindeki Melakith’in başını çektiği kadim bir yarış, kainatı yeniden karanlığa döndürmek için geri dönüyor. Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmanla karşı karşıya gelen Thor şimdi en tehlikeli ve en özel yolculuğuna çıkıyor. Bu yolculuk, onu Jane Foster’la yeniden birleştirecek ve bizleri kurtarması için her şeyini feda etmek zorunda bırakacak.

The Book Thief – Kitap Hırsızı: Liesel, İkinci Dünya Savaşında sırasında Almanya'da yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Hitler'in o dönemde kurduğu baskıdan ve katliamdan kaçan Yahudi Max Liesel'in ailesinin yanında saklanmaktadır. Max ile aralarında zamanla dostluk oluşan Liesel ondan okumayı öğrenir. Kitaplar aralarındaki bağı güçlendirir ve dış dünyadaki kötülüklerden uzaklaşmalarını sağlar.

How I Live Now - Şimdi Nasıl Yaşarım: Yaz tatilinde İngiltere'ye akrabalarının yanına giden Amerikalı genç kız Daisy, burada yakışıklı ve çekici Edmund ile duygusal bir bağ kurarlar. Fakat çok geçmeden İngiltere aniden çıkan savaşın içine girer ve genç aşıklar kendilerini savaşın içinde bulurlar..

The Armstrong Lie - Armstrong Yalanı: 2009 yılında Alex Gibney’den Lance Armstrong’un bisiklet sporuna dönmesiyle ilgili film yapılması istenir ve proje doping skandalından sonra rafa kaldırılmıştır. Armstrong’un konuyla ilgili itirafından sonra raftan indirilir ve spor tarihinin en sıra dışı olaylarından birini anlatan bu belgesel çekilir.


Go For Sisters - Kız Kardeş Gibi: Bernice ve Fontane çocukluklarında o kadar yakındırlar ki herkes onların kardeş gibi olduklarını söyler fakat zaman onların yollarını ayırmıştır. Yirmi yıl sonra bu yollar kesişir: Fontane hapishaneden yeni çıkmış, tedavi gören bir bağımlıdır ve Bernice de onun şartlı tahliye memuru…

Best Man Down - Sağdıç Ölünce: Mide bulandırıcı sağdıç Lumpy düğün törenlerinde beklenmedik bir şekilde ölünce, gelin ve damat Kristin ve Scott balayı seyahatlerini iptal edip arkadaşlarının cenaze törenini ayarlamak zorunda kalırlar ve hazırlık sürecinde Lumpy’nin aslında görünenden çok daha fazla becerikli olduğunu fark ederler.

Starving Games – Açlıktan Ölme Oyunları: Kantmiss Evershot, “Açlıktan Ölme Oyunları”nın 75. Yıldönümünde kızkardeşinin mekanını almaya karar verir ve hayat mücadelesinde arkadaşı Dale’i terk etmek zorunda kalıp Peter Markaley ile takım kurarlar. Film, Açlık Oyunları’nın parodisidir. 

Haftanın Öne Çıkanları: 

Hükümet Kadın 2: İlk filmin başarısı, ikincisine karşı beklenti içinde olmamıza sebep olarak yeterli.

Ender’s Game – Uzay Oyunları: Hikaye, Orson Scott Card’ın romanından uyarlama ve görünen o ki film yapımcıları senaryonun kitapla eşleşebilmesi için ellerinden geleni yapmışlar. Hem güvenli hem heyecan verici bir film bulmanın zor olduğu bu günlerde Uzay Oyunları bu işlevi görecektir.

Thor: The Dark World – Thor: Karanlık Dünya: Özel efektler, oyunculuk ve kurgusu ile Thor: Karanlık Dünya bu haftanın önemli filmlerinden biri olacaktır.

The Armstrong Lie - Armstrong Yalanı: Ünlü bisikletçi Lance Armstrong'un hilesiyle ilgili belgesel, derslerle dolu olacaktır.

Bu Hafta İçerik Bakımından ‘’Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler 

Free Birds – Kahraman İkili: Hindilerin zamanda yolculuğu çocuklar için dikkat çekici olabilir. Hindiler, kendilerini Noel’in ana yemeği haline getiren geleneğin köklerini bulabilmek zamanda yolculuk ederler. Hikaye Noel ruhu etrafında şekillense de birçoğumuz filmin güvenli olduğunda hemfikir olacaktır.

We Steal Secrets: The Story of Wikileaks - Sırları Çalıyoruz: Wikileaks Hikayesi: Belgesel tadında olan film Julian Assange ve ekibinin WikiLeaks projelerinin geçmişi ve detaylarını ve bu sansasyonel girişten sonra ekiptekilerin hayatlarındaki değişikleri bizlere sunuyor.

Three Quarter Moon - Üç Çeyrek Ay: Harmut Mackowiak, kendi yaşıtlarında pek de görülmeyen alışkanlıklara sahip bir yaşlı adam. İşini düzgün yapmak ve kendi aklıyla konuşmak dışında başka bir amacı yok ve aile babası olamadığı için karısı tarafından terk edilmiş durumda. Bir gün Türk bir iş kadını Nuremberg’teki annesini ziyaretten dönerken 6 yaşındaki kızı Hayat’la Harmut’un taksisine biner ve olaylar gelişir…

Bu Hafta İçeriği İtibarı İle ‘’En Güvenli’’ Filmler Bölümü İçin Önerilenler

Islam: Empire of Faith - İslam: İnanç İmparatorluğu: İslam: İnanç İmparatorluğu, Son Peygamber Hz. Muhammed’in doğumundan başlayıp Osmanlı İmparatorluğu’na kadar İslam tarihini detaylı bir şekilde anlatan 2000 yapımı bir belgesel serisi.

Minyeli Abdullah 1 - 2: Minyeli Abdullah, Hekimoğlu İsmail'in 1967'de yayınladığı kitaindan uyarlandı. Kitabı Türk edebiyatının en çok baskı yapan romanı. Kitap, Mısır'ın Minye şehrinde büyüyen, dönemin istibdadına karşı dini bir duruş sergileyen Abdullah'ın başından geçenleri konu ediniyor.

cinemu.com

<< Önceki Haber İşte haftanın filmleri! Bu hafta vizyona girecek filmler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER