Şiirler bu kez yetimler için okundu!

Yağmur Dergisi ve şairlerinin desteğiyle başlayan “1 Şiir 1 Yetim” projesi dahilinde, ünlü isimlerin yazdığı birbirinden anlamlı şiirlere yine birbirinden başarılı yorumcular sesleriyle farklılık kattı.

Şiirler bu kez yetimler için okundu!

Bu yorumlar “Göklerin Titreyişi” isimli bir albümle bir araya geldi.  Proje kapsamında yapılacak bağışlarla Afrikalı yetimler için Kimse Yok mu tarafından bir yetimhane inşası başlayacak.

Dünya üzerinde bir başına yaşam mücadelesi veren yetimlere bu kez şiirler, şairler ve yorumcular el uzatacak. Şiir gibi bir yetimhane için yola çıkan Yağmur Dergisi, başlattığı sosyal sorumluluk projesinde ünlü isimleri bir araya getirdi.  Projede birçok şairin şiirleri yer alırken şiirleri seslendiren yorumcular da proje ayrı bir renk katıyor. 

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir şiirinin de seslendirildiği projeye şiirleriyle destek veren şairler arasında; Yavuz Bülent Bakiler, Bülent Gündoğan, Yaşar Beçene, Hasan Çağlayan, Ziya Paşa Akyürek, Kalender Yıldız, Ali Osman Dönmez, Mustafa Uçurum, İbrahim Sadri, Serdem Coşkun, Hüseyin Say ve Emrah Eker gibi isimler yer alıyor. 

Yetimlere ithaf edilen bu şiirleri ise yine usta yorumcular seslendirecek. Bedirhan Gökçe, Serdar Tuncer,  İkbal Gürpınar, Talha Bora Öge, Asım Yıldırım, Emrah Yardımcı, Saniye Öztürk, Dursun Ali Erzincanlı, İnanç Ömer Benlioğlu, Ahmet Bozkuş,  Reha Yeprem, Gökmen, Umut Mürare,  İbrahim Sadri ve Mesut Baran yorumlarıyla şiirlere hayat veren isimler arasında bulunuyor. Projeye bir destek de Ertuğrul Erkişi yönetimindeki Minik Dualar Çocuk Korosu’ndan geldi. Minikler, güzel dualarını bu kez yetim olan akranları için seslendiriyor.

50 bin adet basılması hedeflenen ‘Göklerin Titreyişi’ isimli bu Cd albümünün   aranjörlüğünü ve yönetmenliğini ise ezgileriyle gönüllere taht kuran yorumcu Umut Mürare üstleniyor. Şiir severler arzu ettikleri takdirde bu albümü Kimse Yok Mu şubelerinden de temin edebilirler.

Projeye dair açıklama yapan Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, “ Yetimlere el uzatmak sorumluluk sahibi her insanın en önemli vazifelerindendir. Yağmur Dergisi olarak biz de üzerimize düşeni yapma adına bir adım attık. İnşallah güzel bir adım olarak şimdiden gönüllerde yerini almıştır. Sanatın daha da anlam kazandığı bu güzel projeye uzaktan yakından çok sanatçının destek vermesi de bizi ayrıca sevindirmiştir. İnşallah bu sevincimiz yetimlerin de sevinci olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Proje kapsamında yaptırılması hedeflenen yetimhanede benim de bir tuzum olsun, diyenler [email protected] ve www.kimseyokmu.org.tr adresleri vasıtasıyla irtibat kurabilirler. Ayıca proje ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.facebook.com/1siir1yetimyahuthttps://twitter.com/1siir1yetim adreslerinden proje hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir, sosyal medyada projeye destek olabilirler. YETİM yazarak 5777'ye SMS atarak da projeye destek sağlanabilir.

Yetimler yararına yürütülen ve emsallerine bir örnek teşkil edecek olan bu sosyal sorumluk projesinde yer alan tüm sanatçılara yürekten teşekkür ediyor, projeye değerli desteklerinizi bekliyoruz.

<< Önceki Haber Şiirler bu kez yetimler için okundu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER