Ünlü isimler Hz. Muhammed’i (SAV) anlattı

Ünlü isimler alemlerin rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'i (SAV) kendi pencerelerinden anlattı.

Ünlü isimler Hz. Muhammed’i (SAV) anlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi, 'Kutlu Doğum Haftası'nda ünlü isimlerin, İslam Peygamberi Hz. Muhammed hakkındaki düşüncelerini sayfalarına taşıdı. 

Müzisyen Orhan Gencebay, Sinema yıldızı Hülya Koçyiğit, Şair Nurullah Genç, Komedyen Atalay Demirci, Yazar Senai Demirci, Sanatçı Gökhan Kırdar ve Sunucu İnci Ertuğrul, alemlerin rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'i (SAV) kendi pencerelerinden anlattı.

"O EN BÜYÜK PAYLAŞIMCI"

Peygamberi 'muhteşem bir insan' diye tanımlayan Orhan Gencebay, "O en büyük paylaşımcı. "O'nun yüce adaletiyle insanlık çok farklı yerlere geldi. Ben Yaradan'a bütün varlığımla kayıtsız şartsız teslim olduysam tabi ki en büyük rol, Peygamberimizin öğretilerinindir.  Çünkü Peygamberimiz kendisinde olan bütün güzellikleri bize nakletmeye çalıştı. Biz O'nun değerini yeterince bilmiyoruz. O'nu çok eksik tanıyoruz, yeterince hissedemiyoruz. Bir gün daha iyi olacağımıza inanıyorum. Her yıl O'nu Kutlu Doğum Haftası adı altında anmak çok büyük bir onur. O'na bu saygıyı göstermek harika. Ne mutlu bize. En büyük saygımız ve sevgimizle O'nu yâd ediyoruz." dedi.

"ALLAH, MİLYONLARIN İÇİNDEN O'NU SEÇTİ"

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, Allah'ın milyonlarca kulunun içinde O'nu seçtiğini hatırlatarak, "O'na Kuran-ı Kerim gibi bir kitap indirilmiş. Kuran-ı Kerim'de, iyi huylu insan olma, farklı fikirleri dinleme, öğrenmeye açık olmak ve herkesi eşit olduğunu unutmamak tavsiye ediliyor.  Hepimiz Allah'ın huzurunda eşitiz. İnsana yakışan; kibir değil onur, haysiyet ve şereftir. Bunları bize öğreten gönüller sultanına şükranlarımı sunuyorum. Keşke bütün dünya Müslümanlığı daha iyi tanısa. Keşke Müslümanlar da Müslümanlıklarını Kuran-ı Kerim'de olduğu gibi yaşasa." diye hislerini anlattı.

"O ÇÖLE İNEN NURDAN BAŞKASI DEĞİL"

Şair- Akademisyen Nurullah Genç de, "Eğer bir insan hiçbir önyargıya sapmadan insanlığın geçmişinden bugüne kadar yaşanmış olan bütün hadiseleri izleyerek Hazreti Peygamber'in (s.a.v.) hayatına hakkaniyetle yaklaşırsa, yaptıklarını değerlendirirse, ulaşacağı sonuç gerçek nurdan, sonsuz nurdan, çöle inen nurdan başkası olmaz. O'nu adil bir şekilde değerlendirdiğinizde, hakkaniyetli bir şekilde değerlendirdiğinizde ne düşünürsünüz? İşte onun için efendiler efendisidir, onun için kâinatın gülüdür. Bu nedenle sonsuz nuru temsil eder. Bu yüzden onun vasıtasıyla cenabı hakka ulaşmaya çalışırız. Kendimi döndüğümde bu kadar aciz, ona döndüğümde bu kadar ihtişamlı. " diye konuştu.

"O, DOĞRULUĞUN GÜCÜNE İNANMIŞTIR"

Yazar Senai Demirci, Peygamberin (SAV) evvela doğruluk ve dürüstlüğün timsali olduğunu ifade etti. Demirci, duygularını şu sözlerle aktardı: "Hangi şartta olursa olsun bedeli ne olursa olsun kesinlikle O'nun dünyasında yalan yoktur. Sözün gücüne dayanmıştır. İktidar, kuvvet ve zorbalıkla kendi fikrini benimsetmeye kalkmamıştır. O, sözün doğrusunun her zaman galip geleceğine inanmıştır. Bir takım 'çağdaşlar' gibi ırkçılık yapmamış kavmiyetçiliğe başvurmamış, kardeşliği kan bağına dayandırmamıştır. Bizim üstünlüğümüz imanımıza dayanır. O'nun Veda hutbesinde Arap'ın Acem'e üstünlüğü yoktur sözünü, delikanlı gençler olarak aynen devam ettirmeliyiz. 'Türk'ün Türk olamayana bir üstünlüğü yoktur.' diyebilmeliyiz."

"O'NUN DÜSTURUNA VE ÖLÇÜLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Komedyen Atalay Demirci ise, Peygamberin ismini her duyduğumda içinde bir huzur hissettiğini paylaştı. Öfkeden uzak bir dinginlik ve hasret hissettiğini belirten Demirci, "Hayatını okuduğumda en çok etkilendiğim şeylerden birisi senelerce O'na hizmet eden Enes Bin Malik oldu. "Bana bir kez bile 'Bunu neden böyle yaptın neden böyle yapmadın' demedi." diyor. Bence bu düstur ve üslup hepimize örnek olmalı. Gençler Efendimizin hayatını bütün ayrıntısıyla en az bir defa okumalılar. Kendi hayatlarını biraz daha düzenli yaşama adına özellikle. Çünkü bizim Efendimizin düsturuna ve ölçülerine ihtiyacımız var. Önce bunu fark etmeli ve fark ettirmeliyiz." şeklinde konuştu.

"O'NUN SÖYLEDİKLERİN, DOĞRU ANLAYABİLMELİYİZ" 

Sanatçı Gökhan Kırdar da, "Yaşadığımız dönem, insanların kendi akıllarını ve kalplerini kullanarak Allah'la birebir ilişki kurması gereken bir zamandır. Hak peygamber olarak Hz Muhammed (SAV), insanlık adına hiçbir ırk gözetmeksizin çok önemli mesajlar vermiştir. O'nun söylediklerini doğru anlayabilmek önemli. Bu dönemde, genç arkadaşlarıma mantıkları ve akıllarının yatmadığı hiç bir şeye yaklaşmamalarını tavsiye ediyorum. Mantık ve akıl dini olan İslam'ı doğru anlamalarını tavsiye ediyorum." dedi.

"O, GÜZEL AHLAKI EN GÜZEL ŞEKİLDE ANLATMIŞTIR"

Sunucu İnci Ertuğrul, Hz. Muhammed'in (SAV), günümüz insanının en çok ihtiyaç duyduğu özellikleri kendisinde toplayan birisi olduğunu dile getirdi. Ertuğrul, Peygamber Efendimiz (SAV) bir kere söylediği her şey doğrudur. Sonra güzel ahlakı ki bütün insanlara anlatmaya çalıştığı, yaymaya çalıştığı şey de bu. Bütün yaşamı boyunca da bunu en güzel şekilde insanlığa göstermiştir. Kimseyi diğerinden ayırmadan onlara eşit bir şekilde davranarak o sevgiyi herkesle paylaşmıştır. Çocuğuyla, genciyle etrafındaki herkese onların anlayabileceği bir şekilde bu özelliklerini göstermiş ve yaymakta olduğu dinin temsilcisi olarak da yaşamının her anında bunu belli etmiş bir değerdir Peygamber Efendimiz (SAV)" sözleriyle hislerini aktardı.

<< Önceki Haber Ünlü isimler Hz. Muhammed’i (SAV) anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER