Külünk: Türkiye'nin karizmatik bir sisteme ihtiyacı var, bu da başkanlık

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Nisan 6 2016
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'nin karizmatik lider Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik bir sisteme ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, bu sistemin başkanlık ile olabileceğini söyledi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'nin karizmatik lider Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik bir sisteme ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, bu sistemin başkanlık ile olabileceğini söyledi.

Külünk, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık" panelinde öğrencilerle bir araya geldi.

Panelde "Yeni Türkiye yolunda Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konusunda öğrencilere görüşlerini aktaran Külünk, güçlü bir Türkiye için mutlaka yeni bir anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Parlamenter sistemin Türkiye'yi geriye götüreceğini vurgulayan Külünk, "Devlet kendini yenilemek zorunda. Devlet kendisini yenileyemezse ileriki süreçte ciddi zafiyetler ile karşılaşabiliriz. Sistem değişikliği, bir beka tartışmasıdır. Sistem yenilenmesi, hukuki bir tartışma hiç değildir. Sistem yenilenmesi, hepimizin bekasını ilgilendiren önemli bir meseledir. Hukuk meselesi olsaydı hukukçular hallederdi. Zaten o zaman bu kadar çok tartışma da olmazdı. Ama işin arkasında hukuki bir temele oturtacak bir sistem değişikliğinin rahatsız ettikleri ve bu sistem değişikliğinden bir yükselişi bekleyenler arasında yapılan bir mücadeleye dönmüş durumdadır." diye konuştu.

"PARLAMENTER SİSTEM GENETİĞİMİZE UYGUN DEĞİL"

Parlamenter sistemin, "küresel para imparatorluğunun Türkiye'yi en kolay kontrol etme biçimi" olduğunu belirten Külünk, "Türkiye'nin varlığı üzerine ipotek koyabilmenin en kolay yolu parlamenter sistem olduğu için bu sistemi bize elbise olarak biçmişlerdir. Var olan parlamenter sistem bizim genetiğimize uygun değildir. Başkanlık sistemi tıpkı parlamenter sistem gibi demokratik bir sistemdir. Dolayısı ile konuştuğumuz bu sistem demokratik bir sistemdir. Başkanlık sisteminde yasama, yürütme, yargı, erkler ayrılığı ilkesi kesin çizgilerle ayrılmıştır. Doğrudan halkın iktidarı vardır. Bu sistemde yasamayı da halk seçer, başkanı da halk seçer. Başkanlık sistemi uzlaşmaya zorlayan bir sistemdir." dedi.

"KARİZMATİK LİDER ERDOĞAN, K

Bu haberler de ilginizi çekebilir