Kumpas davasında bakın ne oldu

Tahşiye ana davasının sanıklarından Mustafa Kaplan, gazeteci ve polislere yönelik kumpas davasında yöneltilen onlarca soruyu, “Cevap vermek istemiyorum.” diyerek geçiştirdi.

Kumpas davasında bakın ne oldu

Gazeteci Hidayet Karaca ve El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen Tahşiye grubuna yönelik operasyonu gerçekleştiren polislerin yargılandığı davanın 16. duruşmasına ‘müşteki’ Mustafa Kaplan’ın ifadesiyle devam edildi. Kaplan’a mahkeme ve polis avukatları tarafından sorular yöneltildi. 

"HİÇBİR BİLGİM YOK"

Kendilerine kumpas kurulduğunu iddia eden Kaplan'a  Mahkeme Başkanı dosyada adı geçen bazı internet sitelerini hatırlattı, bunlarla ilgisi olup olmadığını sordu. Kaplan, “Hiçbir bilgim yok.” dedi.

DAVUTOĞLU SORUSU DA CEVAPSIZ

Mustafa Kaplan’a ait bir ses kaydı da mahkeme salonunda dinletildi. Kaplan, telefonda, Ahmet Davutoğlu ve Aliyev’in Yahudi olduğunu iddia ediyor ve iki isim hakkında elinde arşiv olduğunu söylüyor. Avukatlar, “Elinizde böyle bir arşiv mi var, nereden buldunuz?” dedi. Kaplan cevap veremedi. Kaplan, “El Kaide, terör örgütü müdür?” sorusuna cevap vermeyi de reddetti

KUMPAS SORULARI DA CEVAPSIZ KALDI 

Fethullah Gülen’in avukatının kumpas iddialarına yönelik sorduğu soruların hiç birine cevap vermedi.

Avukatın, “Size şikayetçi olmanız için telkinde bulunan oldu mu?” sorusunu da, “Cevap vermek istemiyorum.” diyerek geçiştirdi. Avukat, Kaplan’ın mahkemede, “Dostlarım beni dinlendiğim yönümde uyardılar.” ifadesini hatırlattı. Ardından, “Bu dostlarınız kim?” diye sordu. Buna da cevap vermedi. 

"FİKİR DEĞİŞTİRDİK"

Kaplan’ın hiçbir soruya cevap vermemesi üzerine avukat Yücel, “İfadesinizin başında herşeye cevap vereceğinizi söylemiştiniz, tavrınızı neden değişti?” diye sordu. Bunun üzerine Kaplan’ın avukatı araya girerek, “Fikir değiştirdik” cevabını verdi. (Yeni Hayat)


<< Önceki Haber Kumpas davasında bakın ne oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER