Kur'an-ı Kerim okuma yarışması


Kur'an-ı Kerim'in indirildiği onbir ayın sultanı Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi. YarışmaKayseri'den Fatih Demir kazandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finali yapıldı.

Paşa Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Aksaray, Yozgat ve Sivas birincileri katıldı. Öğle namazı sonrası düzenlenen yarışmayı çok sayıda vatandaş takip etti. Yarışmaların jüri başkanlığını yapan Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan konuşmasında, yarışmanın tertip ve düzeni hakkında bilgi vererek yarışmacılara başarılar diledi.

Müftü Balkan, "İndirilmeye başlandığı aya değer veren o ayı onbir ayın sultanı yapan, indirildiği geceye değer veren o geceyi bin aydan daha hayırlı yapan Kur'an-ı Kerim 1400 yıldan beri kimin kalbine nüfuz ediyor, onun hayatına giriyor ise onu da değerli yapıyor, kâmil insanlar seviyesine çıkarıyor. Bu mübarek günde bizlerde Kur'an'ın kendilerine değer verdiği hocalarımızı dinleyerek aralarında birinciyi seçeceğiz, Burada birinci olan kardeşimiz aynı zamanda Türkiye finalinde bölgemizi temsil edecek." dedi.

Yapılan değerlendirme sonunda, yarışmada Kayseri'den katılan Fatih Demir birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanırken Konya'dan Nurullah Şener ikinci, Aksaray'dan İsmail Uçan ise üçüncü oldu.Yarışma sonunda İl Müftülüğü tarafından dereceye girenlere altın takdim edilirken tüm katılımcılara ise çeşitli hediyeler verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kur'an-ı Kerim okuma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER