Brezilyalı yazardan Kur'ân'a hakaret eden kıza tokat gibi cevap
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 19 2015
Brezilyalı Paulo Coelho sosyal medyada yaptığı Kuran-ı Kerim paylaşımına hakaret içeren yorum yapan Arap bir kıza ders niteliğinde cevap verdi.

Latin Amerika'nın en çok tanınan ve takip edilen yazarlarından olan Brezilya vatandaşı Paulo Coelho sosyal medyada yaptığı Kuran-ı Kerim paylaşımına yorum yapan Arap bir kıza ses getiren bir cevapta bulundu.
Beyaz Tarih'in haberine göre, 100'e yakın ülkede 50 kadar farklı dile çevrilen ilk kitabı olan Simyacı ile büyük bir takipçi kitlesine kavuşan Paulo Coelho sosyal medyada Kuran-ı Kerim paylaşımını "Dünyayı değiştiren kitap" olarak yorumlayınca bir Arap kızın rahatsız edici yorumuna cevap vermek durumunda kaldı. Hristiyan olduğu bilinen Coelho "bu kitap şiddetin ve katliamın kaynağıdır" şeklinde yorumda bulunan Hiba B Dakkak'a unutulmayacak bir cevap verdi.
Coelho: "Bu doğru değil, biz Hıristiyanlar olarak inancımızı asırlar boyu kılıç ile yaymaya çalıştık, Haçlılar'ın sözlükteki anlamına bakabilirsin. Kadınları cadı yaftasıyla katlettik, bilimsel gelişmeleri Galileo'da olduğu gibi engellemeye çalıştık. Ancak bu inançların değil onu istismar edenlerin sorunudur" diye cevapladı.
Sosyal medyada ses getiren bu karşılıktan sonra Hiba B Dakkak isimli kullanıcıya tepki gelirken onlarca milyonluk takip listesine sahip olan Paulo Coelho yoğun tebrik aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü9.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar10.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


