Kurada aynı soyadları taşıyan 6 emekliden 3'ü ev sahibi oldu


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde emekliler için yaptırılan evler kura ile belirlendi. Kura çekiminde Kaçar ve Önger soyadı taşıyan 6 emekliden 3 tanesi konut almaya hak kazandı.

Toplam 32 konutun teslimi, noter huzurunda kura çekimi ile gerçekleşti. Bahşılı Belediye toplantı salonunda düzenlenen kura çekimine toplam 163 emekli başvurdu. Kurada sonunda 32 asil ve 32 yedek belirlendi. Kırıkkale 5. Noteri huzurunda yapılan kura çekilişinde konut sahibi olanlar sevinirken, kendilerine konut çıkmayanlar ise büyük üzüntü yaşadı.

Kurada en ilginç olay ise isim benzerliğinde yaşandı. Kaçar ve Önger soyadlarını taşıyan 6 emekliden 3 tanesi konut almaya hak kazandı. Kurada kazanan isimler TC kimlik numarasından belirlendi. Kurada Haydar Önger isimli iki kişinin çıkması dikkat çekti.

Kurada isim benzerliği olan ve ev çıkmayan Haydar Önger, "Benim babadan kalma bir evim vardı. Fakat aynı ismi taşıyan amcaoğlu Haydar Önger'in ev sahibi olmasına sevindim. Allah güle güle oturtsun." dedi.

Yeni bir eve kavuşan Kasım Erel isimli emekli, yıllar sonra istediği gibi evinin olduğunu, buna çok sevindiğini ve darısının diğer emeklilere olması temennisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kurada aynı soyadları taşıyan 6 emekliden 3'ü ev sahibi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER