Kur'an, Burs, Kurban operasyonu

"Paralel safsatası" ile yapılan nefret operasyonlarına yenileri eklendi. Antalya, Samsun, Kilis, Kırıkkale ve Adıyaman merkezli 22 ilde, Kuran-ı Kerim sohbetine katılan, burs ve Kurban bağışında bulunan 140 kişi hakkından gözaltı kararı verildi. Bunlardan 91’i ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

Çorum'da 'nefret operasyonu

Parelel safsatası gerekçesiyle 22 ilde, Kuran-ı Kerim sohbetine katılan, öğrencilere burs ve Kurban bağışı yapan vatandaşlara dün operasyon düzenlendi. Antalya, Samsun, Kilis, Çorum, Adıyaman ve Kırıkkale merkezli operasyonlarda 140 vatandaş hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

KIRIKKALE'DE 13 GÖZALTI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, “sohbet yapı- lacağı” ihbar üzerine bir evde operasyon düzenledi. 13 kişi örgüt üyesi şüphesiyle gözaltına aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde Adıyaman, Şanlıurfa, Kayseri ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınırken evlerinde de arama yapıldı.

İŞ ADAMLARI DA VAR

Antalya merkezli operasyon, eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir, Sakarya, Mersin, Muş ve Şanlurfa'da gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında iş adamlarının da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararının Antalya ve çevresinde öğrencilere yurt, barınma hizmetleri sunan ve burs veren Rasanet Gençlik Vakfı yönetici ve mütevelli heyeti üyelerine yönelik olduğu öğrenildi. Samsun'da, Bank Asya Şubesi'nin yöneticileri de dahil 9 kişi gözaltına alındı. Kilis'te de aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi gö- zaltına alındı.

ÇORUM'DA GÖZALTINDAKİLERİ ADLİYE ÖNÜNDE SIRAYA DİZDİLER

ÇORUM'DA cuma günü yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çorum'da uzun yıllar hizmet veren bir vakfa yönelik operasyonda tutuklanan kişilere hukuka aykırı uygulamalar dikkat çekti. Kentte gözaltına alınanlar adliyenin arka kapısından içeri alınırken 14 şüphelinin ön kapıdan basına haber servisi yapar gibi içeri alınması dikkat çekti. Polis minibüsünden indirilen şüpheliler, adliye binası önünde sıraya dizildi. Örneği ilk kez görülen bu uygulamanın ardından içeri alınan şüpheliler, ifade için ilgili savcılığa götürüldü. Şüpheli avukatları, müvekkillerinin savcılıkta ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirterek buna itiraz edeceklerini açıkladı.

SAVCI AVCI'NIN DAMADI

Öte yandan soruşturmayı yürüten savcının Devrimci Karargâh Terör Örgütü Davası hükümlüsü eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın damadı Bilal Aygör olduğu ortaya çıktı.

YEREL BASIN TUTUKLANACAKLARINI TAM 6 SAAT ÖNCE AÇIKLADI

GÖZALTINDAKİ vatandaşların aileleri gün boyu Çorum Adliyesi önünde bekledi. Aileler tutuklama kararını gözyaşı ve tepkiyle karşıladı. Yapılan hukuksuzluğa dikkat çeken aileler, mahkeme başlamadan sonucunun belli olduğunu iddia etti. Çorum'da saat 15.00 sıralarında bazı haber sitelerinde “14 kişi tutuklandı” şeklinde haberler çıktığını ifade eden aileler, tutuklama kararının saat 22.00'de açıklandığını anlattı. Söz konusu haberleri kayıt altına aldıklarını açıklayan aileler, avukatları aracılığıyla konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade ettiler. Olaya tepki gösteren avukatlar ise, “Mahkeme sürerken mü vekkillerimizin tutuklandığına dair saatler öncesinden haberler yapılmış. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bunun takipçisi olacağız” dedi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDILAR

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na götürülecek 14 kişi, ailelerin ön kapı da beklemesi nedeniyle saat 23.00'Te alt kattaki otopark girişinden çıkarılmak istendi. Bunu fark eden aileler koşarak arka tarafa yöneldi. Aileler ve yakınları, tutuklananlara alkış ve sloganlarla destek verdiler. Gecenin geç saatlerine kadar bekleyen çocuklar da babalarını el sallayarak uğurladı.

<< Önceki Haber Kur'an, Burs, Kurban operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER