Kürkte ÖTV sıfırlandı, kefende vergi var

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürkte Özel Tüketim Vergisi’nin sıfırlandığını belirterek, “Beyler, 2 hafta önce bakanlar kürkten alınan vergiyi sıfırladılar, gözünüz aydın. Artık hanımlarınıza birer kürk alabilirsiniz, vergisiz. Kürkten vergiyi Saray sosyetesi için sıfırladılar. Kefende vergi var, ekmekte var, kürkte yok.” dedi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürkte Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) sıfırlandığını belirterek, “Beyler, 2 hafta önce bakanlar kürkten alınan vergiyi sıfırladılar, gözünüz aydın. Artık hanımlarınıza birer kürk alabilirsiniz, vergisiz. Kürkten vergiyi Saray sosyetesi için sıfırladılar. Kefende vergi var, ekmekte var, kürkte yok.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde kurdukları Millet İttifakı'nın ikinci ortak mitingi için Aydın'da vatandaşların karşısına çıktı. 

İki parti Aydın'da halihazırda belediye başkanlığı görevini ifa eden Özlem Çerçioğlu'nu ortak aday olarak göstermişti.

AKŞENER: EYT’LİLER İYİ MİSİNİZ?

Akşener, Erdoğan'ın 18 milyon seçmene terörist dediği belirtirken "Cumhurbaşkanının terörist dediği efeler diyarı Aydınlılar nasılsınız, iyi misiniz?" ifadeleriyle konuşmasına başladı.

"Çoluğu ile çocuğu ile 30 milyondan fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına terörist dediği sözleri hatırlattığımız için bize çok kızmış." diyen Akşener, Erdoğan'a "Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almıştın, o ayağını kaldırdın mı?" sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın "Milliyetçiliği ayaklar altına aldık" açıklamasını hatırlatarak "Kendi ordusunun silah fabrikalarını yabancı bir ülkeye satanlara milliyetçi denmez." dedi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanının ‘terörist’ dediği efeler diyarı Aydınlılar nasılsınız, iyi misiniz? Cumhurbaşkanının ‘terörist’ dediği domates üreticileri nasılsınız? Saray’a takılan EYT’liler nasılsınız, iyi misiniz? Dün Denizli’de böyle bir soru sordum Sayın Cumhurbaşkanı çok kızmış. Şimdi size Bay Kemal diyor ya, bana da ‘bu kadın’ demiş. 

ERDOĞAN BİR ÇUKUR KAZIYOR

Sayın Erdoğan’a kulak asmayın. O bir çukur kazıyor bizi o çukura düşürmek istiyor. Bu bir yerel seçim. Şehrinize kim hizmet veriyorsa ona oy vereceksiniz. Ama İstanbul gidiyor, Ankara gitmiş, Aydın gidiyor asabiyet ondan. Denizli’de de aynı böyle bir kalabalık vardı. Dün diyor ki televizyonda “Benim mitingimde 30 bin kişi vardı”. Hadi oradan be 9 bin kişiyi zor topladın.” 


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Özlem Çerçioğlu (sol başta) İyi Parti lideri Akşener ve CHP lideri ile birlikte her iki partinin seçmenlerini selamladı. 
KILIÇDAROĞLU: SANDIKTA DERSİNİ VERECEĞİZ

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz ben de biliyorum. Birlikte mücadele edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak hizmet etmek istiyoruz. İnsana hizmet edeceğiz birilerine değil. Hep birlikte mücadele edeceksek; sandığa gideceğiz, sandıkta gerekli dersi vereceğiz. 

"MİLLET İ SOĞANA MUHTAÇ EDİYORSUN"

Bana 'Bay Kemal' diyerek kendine muhatap etmek istiyor, benimle muhatap olmak için namuslu olmak lazım. Onu gülerek seyrediyorum, bir komedi filmi seyreder gibi.

17 yıldır tek başına yönetiyorsun. Sonunda milleti soğan kuyruğuna muhtaç ediyorsun; bir de 'Varlık kuyruğu' diyorsun, varlık kuyruğu olsa sen girersin o kuyruğa, bilmiyor muyum seni.

Bana kalkmış milliyetçilik dersi vermeye kalkıyor, sen kim milliyetçilik kim? düne kadar her türlü milliyetçiliğini ayaklar altına alıyordun. Kendi ordusunun silah fabrikalarını yabancı bir ülkeye satanlara milliyetçi denmez.”

<< Önceki Haber Kürkte ÖTV sıfırlandı, kefende vergi var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER