Kurs açmayan öğretmeni paralellikle suçladılar


Nazilli Ovacık Mahallesi Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olaylardan da paralel paranoyası çıktı. Farklı sendikalara üye öğretmenlerin okulda kurs vermemeleri üzerine Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün öğretmene, "Senin paralel yapıyla bir ilgin mi var?" diye sorguya çektiği ortaya çıktı. Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olayların bazı kesimler tarafından kamuoyuna yanlış aksettirilmek istendiğini belirten Eğitimsen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, "Okulda yaşanan baskı ortamına karşı çıkılması, hukuksuz ve keyfi uygulamaların eleştirilmesi, hak arama mücadelesi. Okuldaki tüm öğretmenler bu baskıcı, anti-demokratik ve keyfi uygulamaları kabul etmemişlerdir." dedi.

Okulda yaşananlardan okul müdürü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu ifade eden Eğitimsen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, "TEOG kursu açmayan matematik öğretmeninin, dershanelerin kapatılma kararına karşı çıktığı için Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatına uymayarak kurs açmadığının yazışmalarda yer aldığı iddia edilmektedir. Bu iddia tamamen yalandır. Yetiştirme ve destekleme kursları isteğe bağlı ve öğrencilerin, öğretmenlerin başvuruları internet ortamında yapılmaktadır. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorla kurs açtırması söz konusu değildir. Ayrıca bu kurslarda görev alan öğretmenler kendi okulları dışında da görevlendirilebilmektedir. Hem matematik öğretmeni hem de kurs görevi almak istemeyen diğer öğretmenler, ulaşım sorunundan dolayı yetiştirme ve destekleme kurslarında görev almak istememişlerdir. Kaldı ki görev almamak için mazeret bildirmeye de gerek yoktur. Okul müdürü kurslarda görev almayan öğretmenlerin ders programlarını kötü yapmakla tehdit etmiştir. Öğretmenlerin bu yönde hiçbir konuşması olmamasına rağmen okul müdürü kurs açılmaması gerekçesini Gülen Cemaati ile ve dershanelerin kapatılması süreciyle ilişkilendirerek kurs açmayan öğretmenleri zan altında bırakmıştır. Okul müdürünün yalan ve zan altında bırakan yazısından sonra Nazilli İlçe Milli Eğitim şube müdürlerinden birisi, matematik öğretmenini makamına çağırarak, kurs açmadığından dolayı, 'Senin paralel yapıyla bir ilgin mi var?' diye sormuştur. Matematik öğretmeni de 'Ben Eğitimsenliyim' demiştir. Okul Müdürü her olayda öğretmenleri suçlu göstermenin telaşına düşmüştür. Okul öğretmenlerinin birbirleriyle dayanışma göstermesi, okuldaki anti-demokratik ve keyfi uygulamaları eleştirmeleri okul müdürünü rahatsız etmiştir. Eğitimsen Aydın Şubesi olarak süreci ilk günden beri takip ediyoruz. Bu yaşananlar eğitim ve öğretimi aksattığı gibi öğrencilerimizi de olumsuz etkilemiştir. Şubemiz ve temsilciliğimizce gerekli uyarılar ve bilgilendirmeler yapıldığı halde, olaylara seyirci kalan ve sürece doğru bir şekilde müdahale etmeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaşananlardan birinci derecede sorumludur." dedi.

Geçtiğimiz ay, Nazilli Ovacık Mahallesi Ovacık İlkokulu ve Orta Okulu'nda yaşanan olay sonrası okul müdürü görevden alınarak Nazilli merkeze çekilmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kurs açmayan öğretmeni paralellikle suçladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER