Kürt Yönetimi'nden PKK'ya tepki


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, PKK yöneticilerini bölgenin içişlerine karışmamaları konusunda uyardıklarını söyledi.

Rudaw kanalına konuşan Sefin Dizayi, Türkiye'ye doğalgaz boru hattı konusunda PKK'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi.

PKK'nın petrol boru hatlarına yönelik saldırılarını daha önce kınadıklarını hatırlatan Dizayi, "Onlara yaptıkları eylemlerin yanlış olduğunu ve vazgeçmelerini bildirdik. Irak Kürdistan halkının hayatı ile oynamamalarını ve yaşam kaynaklarına saldırıda bulunmamalarını söyledik." ifadelerini kullandı.

PKK'nın kendilerine100 milyon dolarlık zarar verdiğini söyleyen Dizayi, "Şu anda Irak Kürdistan halkı zor bir ekonomi krizden geçiyor. Eğer boru hattı patlatılmamış olsaydı o parayla bazı sorunların çözümünü bulabilecektik. Yaklaşık bir haftadır petrol boru hattın tamirini yapıyoruz. Kürt Yönetimi maaş veremeyince ya da geç verince bazı kesimler sokaklara dökülüp gösteri yapıyor. Ancak PKK'nın bu gibi eylemlerine bir şey demiyorlar. Burada bir çelişki içinde oldukları aşikardır." dedi.

Sefin Dizayi, PKK'nın tehditlerine rağmen doğalgaz hattı projesinden vazgeçmeyeceklerini, projenin 1,5 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Kürt Yönetimi'nden PKK'ya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER