'Kürtaj çetesi' soruşturmasında 3 gün tutukluluk kararı


Girne'de yasal olmayan şekilde hamileliğin sonlandırılması olayı ile ilgili mahkemeye çıkarılan 3'ü doktor 8 kişi için 3'er gün tutukluluk emri verildi.

KKTC'deki kürtaj skandalında zanlılar yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkemeye ifade veren polis yetkilisi, zanlıların "Ada Hospital" adlı özel sağlık merkezinde yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüsler için ameliyat edilerek gebeliğin sonlandırılmasında suçun örtülmesi suçunu işlediklerini kaydetti.

FETÜSLER EMARE OLARAK EL KONULDU

Polisin şu ana kadar Girne'de bulunan Karakum Zeyko Yağ Fabrikası bölgesi ile Çatalköy Hz. Ömer Türbesi bölgesinde 1 bebek ve 4'ü de fetüs olmak üzere kalıntı bulduğunu belirten memur, bunlara emare olarak el konulduğunu anlattı. Zanlıların telefonlarında olayla bağlantılı kayıtlar tespit edildiği kaydedildi.

BAZI DOKTORLAR GÖNÜLLÜ İFADE VERDİ

Bazı zanlıların gönüllü olarak ifade verdiğini bazılarının ise ifade vermekten kaçındıklarını ifade eden Polis Çavuşu Namık Kemal Baz mahkeme verdiği bilginin ardından zanlılar hakkında 3'er gün tutukluluk talep etti. Mahkeme de tutukluk emri verdi.

KKTC'deki mahkeme süreçlerinde dava dosyası devam ederken zanlılara önce kısa süreli tutukluluk veriliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI GEÇİCİ SÜRE İLE HASTANEYİ KAPATTI

Bu arada KKTC Sağlık Bakanlığı, gerçekleştirilen denetim sonuçları ışığında Ada Hospital isimli hastaneyi polis tahkikatı tamamlanıncaya kadar ve her halükarda 3 (üç) ayı aşmamak kaydı ile geçici süreyle kapatılması kararı aldı. Kararın Resmi Gazete'de yayımlandığı duyuruldu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kürtaj çetesi' soruşturmasında 3 gün tutukluluk kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER