Kürtçe Kur'an meali ile meydana çıkan Erdoğan, muhalefete yüklendi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da toplu açılış türeni mitingine elinde Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali ile çıktı, CHP ve HDP'ye muhalefete yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da 192'si okul olmak üzere bir katrilyon 811 trilyon liraya mal olduğu belirtilen 278 tesisin toplu açılışını yaptı. Erdoğan'ın açılışını yaptığı bazı tesislerin henüz inşaat aşamasında olduğu öğrenildi.

Topçumeydanı'nda düzenlenen mitingde Erdoğan muhalefete yüklendi.
CHP'nin iki ikramiye vaadini ve Suriyelilere yönelik söylemlerini eleştiren
Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor, '–cek, -cak', bir taraftan da diyor ki 'Bana 4 yıl verin, 4 yılda işsizliği bitireyim' diyor. Bir taraftan da 'Bu açıkladığım projeyle 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5'e düşecek'. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Hesap uzmanı ya... Bu işleri bilmiyor. Ben diyorum ki 'Siyasette bu seçimlerde bir rehavet var'. O da diyor ki 'Cumhurbaşkanı gittiği alanları boş gördüğü için bu ifadeyi kullandı'. Benim muhatabım değil de Şanlıurfa'nın bu meydanını acaba sen hiç böyle gördün mü?" dedi.

Erdoğan, HDP'yi de yine bölücülükle suçladı. Mitinginde Kürtçe Kuran-ı Kerim gösterip, Diyanet İşleri üzerinden HDP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Türk dediler, Kürt dediler, bizi ayrıştırdılar. Meydana çıkıyor, ben bölücü değilim, ne bölücü değilsin ya, bölücünün ta kendisisin. Sözde müftü çıkıyor, 'beni partimin dini Zerdüştlük olsa yine aday olurum' diyor. Ne hale düşmüşler ya." şeklinde konuştu.

Yolsuzluk iddialarını yine reddeden Erdoğan, "Göreve geldik, 79 senede 610 kilometre yol yapılmıştı bu ülkede, biz 12 yılda 17 bin 600 kilometre yol yaptık. Bunlar neyle oldu? Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir miydi?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Kürtçe Kur'an meali ile meydana çıkan Erdoğan, muhalefete... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER