Kurtulmuş: Özgür bir medya için engellerin kaldırılmasını sağlamak vazifemiz


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, basın özgürlüğü konusunda yasal engelleri kaldıracaklarını söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye'de özgür bir basının kurulabilmesi için engellerin kaldırılmasını sağlamak vazifemiz. Size öz denetimi sağlamış güçlü bir medya oluşturmak düşüyor. Bize de güçlü bir medyanın olması için yasal engeller neyse onları kaldırmak, mevzuatı kolaylaştırmak ve hareket alanınızı rahatlatmak düşüyor. Özgür medyayı oluşturarak, geliştirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen Televizyon Yayıncıları Derneği'nin toplantısına katılan Numan Kurtulmuş, Yenişafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı. Kurtulmuş, "Terörün farklı kesimleri hiç ayırt etmeksizin nasıl tehdit ettiğinin en açık göstergesi de medyaya saldırıda bulunulmasıdır. En kısa zamanda bu saldırıların arkasındaki güçler meydana çıkarılacaktır. Ancak sadece iki gazetemize yapılan bir saldırının ötesinde tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Türkiye 22 Temmuz'dan bu yana çok taraflı ve yönlü terör saldırısıyla karşı karşıya." diye konuştu.

HEPİMİZİN ORTAK BİR NOKTADA TERÖRÜ LANETLEMEMİZ LAZIM

Terör örgütlerinin çeşitliliğine dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Türkiye'nin farklı noktalarında canlı bombalarla, bir kısmı şehirlere çukurlar kazarak oralara yerleştirdikleri bomba düzenekleriyle doğrudan doğruya Türkiye'yi hedef alarak Türkiye'deki demokrasiyi hedef alarak, medyayı hedef alarak terörü icra ediyorlar. Her birimizin yekvücut durmamız lazım. Hepimizin ortak bir noktada terörü lanetlememiz lazım. Türkiye'nin en kısa zamanda bu terör belasından kurtulmak için nasıl hükümet ve güvenlik birimleri üzerine düşen görevi icra ediyorsa, siz değerli medya mensuplarında da teröre karşı ortak bir ses, ortak bir nefes olmanızı beklediğimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum. İnşallah Türkiye bu terör belasından kurtulacak."

Medya temsilcilerinin söylediklerini can kulağıyla dinleyeceklerini ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye'de özgür bir basının kurulabilmesi için engellerin kaldırılmasını sağlamak vazifemiz. Size öz denetimi sağlamış güçlü bir medya oluşturmak düşüyor. Bize de güçlü bir medyanın olması için yasal engeller neyse onları kaldırmak, mevzuatı kolaylaştırmak ve hareket alanınızı rahatlatmak düşüyor. İnşallah el birliğiyle gönül birliğiyle bundan sonraki süreçte de hep beraber çok daha yakınen bu alanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA SES ÇIKARMALISINIZ

Medyanın daha fazla ses çıkarmasını isteyen Kurtulmuş, "Bu anlamda daha vücutlu çalışmalar içerisinde olmanızı, sektörün karşılaştığı sorunları sadece iktidar partisi olarak bize değil, bütün siyasi parti ve kurumlara da aktarmanız, ayrıca meslek kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaparak bu konularda, sıkıntı gördüğünüz konularda kamuoyu oluşturmak için hareket etmenizi tavsiye ederiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye terörle yoğun ve güçlü bir mücadele sürdüğünü kaydeden Kurtulmuş, "20 Temmuz'dan itibaren önce Suruç katliamıyla başlayarak, arkasından Viranşehir'de, Ceylanpınar'da polislerimizin şehit edilmesi, arkasından İstanbul, Ankara katliamlarıyla da sürdürülen bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık." dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ YALNIZ DEĞİL

Türkiye'de sadece bir ya da birkaç terör örgütünün kendi başına hareket etmediğine dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Artık tecrübeyle biliyoruz ki dünyanın hiçbir yerinde hiçbir terör örgütü tek başına hareket etmiyor. Dünyadaki bütün terör örgütleri DAİŞ'ten El-Kaide'ye, PKK'dan başka örgütlere kadar bütün terör örgütlerinin arkasında bir takım dayılarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunlara zaman zaman lojistik destekle zaman zaman siyasi destekle zaman zaman silah desteklerinin nasıl verildiğini hep beraber şahit oluyoruz."

DAĞDA YÜRÜMESİNİ BİLMEYENLER BAŞKENTLERDE EYLEM YAPIYOR

Terör örgütlerinin arkasında akıl veren ülkelerin olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Dağlarda yürümesini bilmeyen insanların dünyanın en önemli başkentlerinde ne kadar sistematik terör saldırıları yaptıklarını göz önünde bulundurursanız bu söylediğimin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkacak. İkiz kulelerin vurulmasından Paris'teki eş zamanlı saldırılara kadar Mogadişu havaalanındaki saldırıdan İstanbul'daki Ankara'daki, Suruç'taki saldırılara kadar her birisi arkasında berki birden fazla devlet aklını saklayan terör saldırılarıdır. Türkiye'nin özellikle 20 Temmuz'dan bu yana karşılaştığı saldırılar ise terörün Türkiye'yle ilgili olarak yeni bir döneme girdiğini gösteriyor. Hiç de masum olmayan, daha önceki faaliyetleriyle benzerlik taşımayan yeni bir döneme girdiğini görüyoruz. Terörün uluslararası camiadan aldığı çok yüksek destek hem de aynı zamanda özellikle yakın komşularımız Suriye ve Irak'taki siyasi istikrarsızlıklar ve Suriye'deki terör örgütleri arasındaki bir takım bölünmüşlüklerden kaynaklanan zeminlerle Türkiye'ye karşı tam saha bir saldırıyı başlatmış bulunuyor." ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE MEDYAYLA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Terörle mücadelede medyadan yardım isteyen Kurtulmuş, "Meseleyi sadece günlük olaylar çerçevesinde değerlendirmeyip Türkiye'nin ve bölgenin dirliği, birliği, düzenin geleceği anlamında görmenizi temenni ediyoruz. Her türlü işbirliği ve dayanışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Taleplerimizi karşılıklı olarak konuşarak inşallah özgür, güçlü bir medyayı daha ileriye götürerek, yeni Türkiye'nin en güçlü organlarından birisi olarak özgür medyayı oluşturarak, geliştirerek yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: Özgür bir medya için engellerin kaldırılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER