Kurtulmuş'tan Akit'e geçmiş olsun ziyareti


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, silahlı saldırıya uğrayan Akit Gazetesi'ni ziyaret etti. Saldırının bütün medya kuruluşlarına yapılmış gibi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Hep beraber olacağız, teröre karşı tek yürek olacağız. Teröristleri şucular, bucular diye ayırmayacağız" dedi.

Kurtulmuş, gazete binasına gelişinde gazetenin yöneticileri tarafından karşılandı. Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, saldırılar karşısında birlik ve baberlik vurgusu yaptı. Akit camiasına geçmiş olsun dileklerini sunduğunu belirten Kurtulmuş, "İnşallah bu terörist saldırının arkasındaki kimlikler ortaya çıkarılacaktır ve bunun mahiyeti neyse bu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ama vahim olan saldırının basın organına yapılmış olması işi daha da ağırlaştırıyor. Türkiye'nin son zamanlarda teröre karşı verdiği mücadelenin ne kadar önemli, ne kadar hassas bir macadele olduğu bir kez daha görülüyor. Çok taraflı, eş zamanlı olarak sürdürülen yoğun bir terör saldırısı var. Saldırı fiziki olarak Akit Gazetesi'ne yapılmış olabilir ama şundan bütün milletimiz emin olsun ki bu saldırı evinde oturan bütün vatandaşlarımızadır, işyerlerinedir, bütün medya kuruluşlarınadır, bütün siyasi partileredir. Dolayısıyla Türkiyeyi doğrudan doğruya hedef almış bir saldırıdır.. Türkiye'nin birliğini, dirliğini, Türkiye'nin bağımsızlığını hedef almış bir saldırıdır. Böyle baktığınız zaman evet basit bir kurşunlama gibi görünüyor ama işin mahiyeti son derece ağırdır." diye konuştu.

Saldırılara karşı birlik ve beraberlik sergilemenin önemine işaret eden Kurtulmuş şöyle devam etti: "İnşallah bu Türkiye'nin topyekün karşı çıkması gereken bir saldırıdır. Medya kuruluşlarının bu saldırı karşısında duyarlı tavrı önemliydi. Bu tavrın ortaya konulması teröre karşı yekvucut durduğumuzu göstermesi bakımından önemli. Aynı şekilde bütün siyasi partiler. Farklı kanaatlere sahip olabilirler. Ama bu terör olaylarına karşı tek vücut, tek yumruk olarak karşı çıkmaya davet ediyorum. İnşallah biz beraber olabirsek, terörün her türlüsüne karşı yekvucut şekilde durabllirsek bu saldırılar Türkiye'ye hiç bir zarar veremez. Bu saldırılar Türkiye'nin varlığına, birliğine karşı sürdürülüyor. Karşımızdaki muhatap dün akşam silahı sıkan değil. Bunu böyle görmemek, basite indirgememek lazım. Onlar kukla olarak kullanılıyor. Onların arkasındaki iradeler, onların arkasındaki siyasi akıllar, destek verenler, lojistik destek sağlayanlar.... Bütün bunların hepsini birlikte düşündüğünüzde son derece kapsamlı, son derece karmaşık bir terör şebekesinin karşısına dikildiği, Türkiye'ye zarar vermek istediği bir noktadayız."

Kurtulmuş, teröre karşı yanlı davranılmaması gerektiğinin de altını çizerek, "Teröristleri şucular, bucular diye ayırmayacağız. Bunu sadece Türkiye'nin içinde söylemiyorum. Bütün dünyaya da söylüyorum. Biz yekvucut olarak durduğumuz sürece bu saldırılar Türiyeye zarar vermez. İnşallah bu tür saldırılarla bir daha karşılaşmayız, müşahade etmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş'tan Akit'e geçmiş olsun ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER