Kurtuluş bayramı mehter takımının konseri ile kutlandı


Hatay'ın Erzin İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Adana'dan gelen Akdeniz Mehter takımının verdiği konser ve halk oyunları ekibinin gösterisi, kurtuluş programında büyük ilgi gördü.

Atatürk Meydanındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene, İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün önem ve anlamıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Kasım Şimşek 1914'de başlayan 1. Dünya Savaş'ından sonra vatan topraklarının düşman kuvvetlerince işgal edildiğini belirterek, yokluk ve sıkıntılara rağmen büyük mücadelelerle düşmanın kovulduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından tören, okunan kutlama mesajı ve şiirlerle devam etti. İlçede yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Adana'dan gelen Akdeniz Mehter takımının verdiği konser ve halk oyunları ekibinin gösterisi, kurtuluş programına renk kattı. CİHAN
<< Önceki Haber Kurtuluş bayramı mehter takımının konseri ile kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER