Kuru yük gemisi İstanbul'da karaya oturdu

Sarıyer Kireçburnu'nda kuru yük gemisi sahile oturdu. Kıyı emniyetine bağlı ekiplerin olay yerindeki müdahalesi sürüyor.

Kuru yük gemisi İstanbul'da karaya oturdu

Olay, Kireçburnu açıklarında saat 21.30 sıralarında meydana geldi. CROWN EMMA' isimli, 10.519 GT'luk, 152 m. boyundaki kuru yük gemisi, herhangi bir uyarı sireni çalmadan kıyıya doğu yöneldi. Kireçburnu kıyısındaki bir yata hafif şekilde çarpan gemi daha sonra sahilde karaya oturdu. Olayda ilk belirlemelere göre yaralanan olmadı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle: " 'CROWN EMMA' isimli, 10.519 GT'luk, 152 m. boyundaki kuru yük gemisi saat 21.40'da Kireçburnu'nda sahile oturmuştur. Kuzey-Güney yönlü seyri esnasında, Umuryeri çakarlarını geçtikten sonra Büyükdere istikametine dönen gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetlerinin bütün çağrılarına ve uyarılarına cevap vermeyerek gemi trafik ayrım düzeni dışına çıkmış ve sahile iskele tarafından oturmuştur. Kurtarma-3 ve kurtarma-10 römorkörleri ile kıyıemniyeti-8 hızlı tahlisiye botu derhal olay yerine sevk edilmiştir."

Görgü tanıkları da geminin hiçbir uyarı sireni çalmadığını, yapılan uyarıları da dikkate almadığını öne sürdü. Vatandaşlar, geminin kıyıdaki bir yata çarptıklan sonra karaya oturduğunu aktardı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Kuru yük gemisi İstanbul'da karaya oturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER