Kurultaya Devlet Barikatı

MHP’de mahkemelik olan kurultay dün de polis engeline takıldı. Çağrı Heyeti’nin olağanüstü kurultay için toplanma kararı aldığı otel yolunda bariyerler kuruldu. Adaylar Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ polis bariyerleri önünde ortak bildiri yayınladı.

Akşener: Bu kaosun sorumlusu...



Gözler dün Ankara’da, MHP kurultayındaydı. Sabah erken saatlerde yola çıkan delegeleri, otelin bir kilometre uzağında bir gün önceden hazırlanan TOMA’lar, çevik kuvvet polisleri ve çelik barikatlar karşıladı. Öğleden sonra 25. İcra Müdürü’nün gelip çoğunluğun sağlandığı yönünde tespit yapmasını isteyen ülkücüler yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Çevik Kuvvet’in müdahalesiyle kısa bir süre sonra havaalanının geliş istikameti açıldı. Kongre salonunu aratmayan ve adeta açık hava kongresini andıran toplantıda Meral Akşener ağırlığı vardı. Muhalifler, çoğunluğun sağlandığına yönelik tutanağı imzalaması icra hakiminin gelmesini bekledi.



Sinan Oğan: Yazıklar olsun!

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, kurultayın hukuksuz olarak engellendiğini söyledi. Oğan, “25. İcra Müdürü’nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Çünkü burada bugün bizim kurultayımız hukuksuz bir şekilde engellenmeye çalışılıyor. Hangi tüzüğe dayanıyor getirip bize ibraz etmeleri lazım. Biz bugün burada MHP’nin tüzüğünün bir maddesini değiştirmek istiyoruz. Görende 3. Dünya Savaşı çıkıyor zannedecek! Yazıklar olsun.” dedi.


Ümit Özdağ: MHP’ye yönelik kumpas kuruluyor

Ümit Özdağ ise yargı süreçlerine müdahalede bulunduğunu söyleyerek, Adalet Bakanlığı’na tepki gösterdi. MHP’ye yönelik kumpas olduğunu vurgulayan Özdağ, “Biz bu kurultayı adaletle, adaletten yana olduğumuzu göstermek için yapacağız.” diye konuştu.


Aydın: Kurultay Haziran’da 

Bir başka genel başkan adayı Koray Aydın da partililere seslendi. Aydın, “Kurultayımız hayırlı olsun. Adalet Bakanı işi gücü bırakmış, kongremize müdahale ediyor.” ifadelerini kullandı. Noter çağırıp, durumu tespit ettirdiklerini anlatan Aydın, Yargıtay kararını bekleyececeklerini ve Haziran ayında kurultayı yapmayı planladıklarını aktardı.



‘Barikattan ayrılmayacağım’

Saat 14.00 sıralarında Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan alandan ayrıldı. Meral Akşener ise tek başına barikatın önündeki bekleyişini sürdürdü. Bariyerlerin önünde konuşan Akşener, “Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bizi göstermek durumunda. Biz valinin aldığı talimatı görmek zorundayız. (Elleriyle demir barikatı tutarak) Aksi takdirde ben barikattan ayrılmayacağım.” dedi.


Muhalifler adına ortak açıklamayı, Yusuf Halaçoğlu okudu.

AKP kolluk kuvvetleri kurultayı engelledi’

Ülkücülerin toplandığı alana gelen dört lider adayı adına hazırlanan açıklamayı MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu okudu. Türkiye’nin hukuki kazanımları siyasi iktidarın amaçları uğruna ayaklar altına alındığı belirtilen açıklamada, MHP’deki bir değişimin AKP’nin ‘korkulu rüyası’ haline geldiği kaydedildi. “Son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler.” denilen bildiride, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez yönetimi, AKP hükümetinin baskı ve tehditleriyle mahkeme kararlarının uygulanmasını önleyerek hukuki meşruiyetini yitirmiştir. Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP’nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır.” denildi.



Çoğunluk sağlandı

Sabahın erken saatlerinde kendi imkanlarıyla alanı dolduran ülkücüler, saatlerce ayakta bekledi. 4 genel başkan adayı aynı araçla alana giriş yaptı.  İlgi o kadar yoğundu ki, bir ara Ümit Özdağ, bariyerlere tırmanarak kalabalıktan geriye doğru çekilmelerini istedi. Kongre üst kurul delegeleri hazirun cetvelini imzalarken, kurultayın toplanması için gerekli olan salt çoğunluğun aşıldığı açıklandı. 700’ün üzerinde delegenin imza verdiği belirtilirken, buna rağmen kongrenin yapılamadığı tutanak altına alındı.



Çağrı Türkeş de alandaydı

Alanı dolduran delege ve ülkücülerin dışında Durmuş Yılmaz ve Lütfü Türkkan gibi MHP eski milletvekilleri, Yılma Durak, Ozan Arif gibi ünlü isimler de meydandaydı. MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş ile Haluk Kırcı da muhaliflere destek için alandaydı.



Kurultay için gelen binlerce partiliye seslenen Meral Akşener, “Türkiye’nin kirli düzeninin devam etmesi için gerekli olan o kilit taşını çekeceğiz.” dedi.

MHP’yi, Saray’ın arka bahçesi yaptırmayacağız

Uzun süre polis bariyerlerinin önünde bekleyen MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, 14.30 sıralarında otobüsün üzerine çıkarak partililere seslendi. Önce Yargıtay’ı hedef aldı, ardından AKP ve Saray’a yüklendi. Sözleri sık sık ‘Başbakan Meral’ sloganlarıyla kesilen Akşener, şu ifadeleri kullandı: “Bizim kurultayımız olacak; bir şey değişecek ve bu ülkede herşey değişecek. Ne yaparsanız yapın, kimle işbirliği yaparsanız yapın, MHP’yi AKP’nin ve Sarayın arka bahçesi yaptırmayacağız, yaptırmayacağız.”

O kilit taşını çekeceğiz!

“Bir hukuksuzluğu hep birlikte yaşadık. Kavruk anadolu çocuklarını (polisleri) karşımıza diktiler. Onlar bizim evlatlarımız, elimiz kalkmaz. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk, sanmasın ki Saray korktuk, ülkücüler vazgetçi sanmamasınlar. Ne yaparsanız yapın ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz. Anladık ki MHP’nin kongresi bizim iç işimiz değilmiş. Meğer, Türkiye’nin kirli düzeninin devam etmesi, hukuksuzlukların sürmesi için gerekli olan o kilit taşını itekliyormuşuz. Çatlasanız da patlasanız da o kilit taşını çekeceğiz.”

Sabaha kadar bekleyecektim

Akşener, konuşmasının sonunda ise partililere, “Ben sabaha kadar bekleyecektim. Ancak arkadaşlarım, saat 7’den beri burada olduğunuzu söyledi. Yiyecek yok, su yokOnun için şimdilik hepimiz evlerimize gidiyoruz.” diye seslendi.

<< Önceki Haber Kurultaya Devlet Barikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER