Kurultaya Devlet Barikatı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 16 2016
Paylaş
X Post
MHP’de mahkemelik olan kurultay dün de polis engeline takıldı. Çağrı Heyeti’nin olağanüstü kurultay için toplanma kararı aldığı otel yolunda bariyerler kuruldu. Adaylar Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ polis bariyerleri önünde ortak bildiri yayınladı.
Gözler dün Ankara’da, MHP kurultayındaydı. Sabah erken saatlerde yola çıkan delegeleri, otelin bir kilometre uzağında bir gün önceden hazırlanan TOMA’lar, çevik kuvvet polisleri ve çelik barikatlar karşıladı. Öğleden sonra 25. İcra Müdürü’nün gelip çoğunluğun sağlandığı yönünde tespit yapmasını isteyen ülkücüler yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Çevik Kuvvet’in müdahalesiyle kısa bir süre sonra havaalanının geliş istikameti açıldı. Kongre salonunu aratmayan ve adeta açık hava kongresini andıran toplantıda Meral Akşener ağırlığı vardı. Muhalifler, çoğunluğun sağlandığına yönelik tutanağı imzalaması icra hakiminin gelmesini bekledi.

Sinan Oğan: Yazıklar olsun!
Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, kurultayın hukuksuz olarak engellendiğini söyledi. Oğan, “25. İcra Müdürü’nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Çünkü burada bugün bizim kurultayımız hukuksuz bir şekilde engellenmeye çalışılıyor. Hangi tüzüğe dayanıyor getirip bize ibraz etmeleri lazım. Biz bugün burada MHP’nin tüzüğünün bir maddesini değiştirmek istiyoruz. Görende 3. Dünya Savaşı çıkıyor zannedecek! Yazıklar olsun.” dedi.

Ümit Özdağ: MHP’ye yönelik kumpas kuruluyor
Ümit Özdağ ise yargı süreçlerine müdahalede bulunduğunu söyleyerek, Adalet Bakanlığı’na tepki gösterdi. MHP’ye yönelik kumpas olduğunu vurgulayan Özdağ, “Biz bu kurultayı adaletle, adaletten yana olduğumuzu göstermek için yapacağız.” diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgür Özel'den operasyon açıklaması: Kasası boş belediyeyi neyle suçlayacaklar acaba?2.Üstad ve Hocaefendi'nin Türkçe'ye bakışı3.Havuzdaki balina ve insanın ebedi yolculuğu4.Evdeki güç mücadelesi: Çocuk, ekran ve ebeveyn5.Türkiye'de de satılan bebek maması markasında fare zehri çıktı
6.CHP'li belediye başkanının evine molotofla saldırmıştı: Polisten kaçarken çatıdan düşüp öldü7.Kiev’de silahlı saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı8.İstanbul Yarı Maratonu kazananları belli oldu: Kenyalı ikizler zirvede; Ali Kaya Türkiye şampiyonu oldu9.Dünyanın en sağlıklı sebzesi seçildi: Yol kenarında yetişiyor, faydaları saymakla bitmiyor10.Gazze’deki soykırımda görev alan İsrail askerleri Haaretz’e anlattı

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER












