MHP kurultayı ile ilgili kritik gelişme

MHP’yi olağanüstü kongreye götürecek olan Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır, Cuma gününe kadar Yargıtay'dan ya da Gemerek Mahkemesi'nden bir karar çıkmaması durumunda kurultayın toplanamayacağını söyledi.

MHP'nin ilk duruşmasında gerginlik

MHP’yi olağanüstü kongreye götürecek olan Çağrı Heyeti’nin Başkanı Ali Sağır, Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasına ilişkin kararının Mayıs ayı içinde yapılacak müzakere ile kesinleşeceğini açıklaması üzerine bugün toplanarak Gemerek kararına itirazı değerlendireceklerini ancak Yargıtay kararının bağlayıcı olacağını söyledi. 

Hüriyet’ten Umut Erdem'e konuşan Sağır, “Toplanıp itirazların sonucuna göre bir karar vereceğiz” dedi. Çağrı Heyeti üyesi Ayhan Erel de şunları kaydetti:

“Gemerek Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararının kaldırılmaması halinde hafta sonu kurultayın yapılması mümkün değil. Benzer bir karar Tosya Mahkemesi’nden de alınmıştı ancak itirazla o kaldırıldı. Cumaya kadar Gemerek Mahkemesi kararıyla ilgili gelişme olmazsa hafta sonu kurultay toplanamaz. Böyle bir karar ortadayken, güvenlik güçleriyle arkadaşlarımızı karşı karşıya getirmek istemeyiz. Ama hukuki belirsizlik ortadan kaldırılır ya da Yargıtay o yönde karar verirse 15 Mayıs’ta kongre yapılır.” 

<< Önceki Haber MHP kurultayı ile ilgili kritik gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER