Kuş çarpması sonucu uçağın burnu çöktü


Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Sao Paulo seferini gerçekleştirecek yolcu uçağının burun kısmına kuş çarptı. Büyük hasar alan uçağın ön kısmı çöktü. Uçağın ön kısmında kan izleri görüldü. Uçak Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kalırken, yolcular farklı bir uçakla gönderildi. Uçak bakım için hangara çekildi.

THY'nin TK15 sefer sayılı İstanbul-Sao Paulo uçuşunu yapan Boeing 777 tipi 'Erzurum' isimli uçağı 294 yolcusunu alarak Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Yunanistan hava sahası üzerinde ilerleyen uçağa kuş çarptı. Uçağın ön kısmı büyük hasar aldı. Uçağın burnunun çöktüğü görüldü. Uçağın burun kısmında kan izleri görüldü. Hasar sebebiyle uçağın kaptan pilotu havalimanına geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesiyle irtibata geçen pilot, uçağın iniş ağırlığının üzerinde olması sebebiyle fazla yakıtı azaltmak için Marmara Denizi üzerinde tur attı. İniş ağırlığına gelen THY uçağı, Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan sonra yolcular indirildi. Yolcular farklı bir uçakla gönderilirken, uçak bakım için hangara çekildi.

THY UÇAĞI MARTIYA ÇARPMIŞTI

Atatürk Havalimanı'nda kuşlar, iniş ve kalkış yapan uçaklar için tehlikeli olmaya devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda 23 Ocak'ta Atatürk Havalimanı'nın Sefaköy-Florya yönündeki pistinden kalkış yapan THY'nin İzmir'e giden uçağının pilotu martı sürüsüyle karşılaşmıştı. Uçak 200 metrelerde bir martıya çarpması sonrası yetkilileri bilgilendirmesi kayıtlara yansımıştı. Martıya çarpan uçağın pilotunun, "Kalkış istikameti 800 feet(243 metre) martı sürüsü, bir tanesine çarptık. Gövde altı problem yok." diye bilgi vermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kuş çarpması sonucu uçağın burnu çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER