Kütahya'da diyabet okulu açıldı

Kütahya'da diyabet okulu açıldı

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, şeker hastalarının bilinçlendirilmesi amacıyla Diyabet Okulu açıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açmış olduğu ve altı hafta sürecek Diyabet Okulunda hastalara her hafta diyabetle ilgili konularda bilgiler verilecek. Programın açılış konuşmasını yapan DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Burak İşler diyabet okulunun önemine değindi. Diyabet Okulunun ilk hafta programında diyabetin oluşumu ve genel bilgiler ele alınırken, şeker hastalığı ve sonuçları hakkında hastalara bilgiler verildi.

Diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve tedavi konusunda bilinçlendirmek amacıyla açılan okula ilgi büyük oldu. DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kevser Onbaşı, hastalığın sebepleri ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla yapılması gerekenleri anlattı. Şeker hastalığının geçici olmadığı bilgisini hastalarla paylaşan Onbaşı, hastalıkla birlikte gelişen diğer sorunlara değindi. Hastalarda en çok tip 2 diyabet görüldüğüne dikkat çeken Onbaşı, hastalığın ilerlemesi halinde insülin tedavisi uygulandığını söyledi.

Televizyonların sağlık programlarında diyabet testinde şeker yüklemesini riskli bulduğu yönündeki açıklamalarını eleştiren Onbaşı, şeker yüklemesinin dünya sağlık örgütünün öngördüğü bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Programın sonunda Prof.Dr. Kevser Onbaşı, hastaların sorularını cevapladı. CİHAN
<< Önceki Haber Kütahya'da diyabet okulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER