Kutsal değerlerimize uzanan ‘makul şüphe'ye sert tepki!

Balıkesir'de çocuklara Kur'an-ı Kerim öğreten gençlik merkezine önceki gün ‘makul şüphe' gerekçesiyle polis tarafından yapılan baskına siyasilerden sert tepki geldi.

Kutsal değerlerimize uzanan ‘makul şüphe'ye sert tepki!

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, baskının tamamen intikam amacıyla yapıldığını söylerken, CHP Milletvekili Namık Havutça hangi sebeple olursa olsun şiddete ve teröre bulaşmamış derneklere yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ramazan ayında çocuklara Kur'an-ı Kerim öğreten Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nde proje mahkemeden alınan izinle arama yapılmıştı. Derneğin 3 yıl önceki açılışında dönemin Valisi Ahmet Turhan ile Belediye Başkanı İsmail Ok da yer almıştı. Genel seçimlerde MHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Ok, derneğin dualarla hizmete açıldığını ifade edip şunları söyledi:

“İçerisinde gençlerin sportif faaliyetlerinden tutun da okuma, ders çalışma etkinliklerini yapabileceği bir mekân. Dönemin yetkilileriyle birlikte her tarafını da gezdik. Tabii o günden bugüne ne değişti? Maalesef hükümetin tamamen siyaseten birilerinden intikam almak amacıyla, onları cezalandırmak amacıyla devletin kendilerine verdiği yetkiyi de kötü amaçla kullanıyor. Bu olay kastı aşarak yaptığı faaliyetlerden ve çirkin örneklerden bir tanesi. Bu haksız hukuksuz, kanun tanımaz, hukuka aykırı bir şekilde yaptıkları faaliyetlerin bir gün mutlaka hesabını verirler. Bu dünyada da adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Ben, belediye başkanı iken de MHP'li olduğumuz için, benzer operasyonları bize de yaptılar. Hatta daha kötülerine maruz kaldık. Bunların dinden anladığı sadece kendilerine dünyalık makam, mevki, para, şan ve şöhret. Yoksa milletin gerçek manada dinini öğrenmesi umurlarında değil. Bunların dinden anladıkları soygun. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerinin örtülmesi. Kendilerini makama ve iktidara taşıyacak araç olarak görüyorlar. Bu makul şüphe adı altında yapmış oldukları hukuk dışı düzenlemeler bir gün gelecek kendi başlarına çorap olarak dönecektir. Kendileri ördükleri bu tuzağa düşecekler.”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise hangi sebeple olursa olsun şiddete ve teröre bulaşmamış derneklere yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğunu söyledi. Havutça, “Kendi faaliyet alanı çerçevesinde görevini sürdüren hiçbir kurumun ister inanç temelli, ister öğrenciyi okutma temelli, ister Alevi, ister Sünni ne olursa olsun, silaha, şiddete bulaşmamış, terörle ilişkilendirilmemiş hiçbir kurumun bu şekilde terör örgütü muamelesi görmesini kabul etmiyoruz. Bu Türkiye'nin 21. yüzyıl gelişmelerine asla uygun değil. Bu makul şüphe zaten, temel hak ve özgürlüklerin önünde Demokles'in kılıcı gibi duruyor. Her vatandaş bugün terör örgütü mensubu muamelesi görebilme durumuna sahiptir.” diye konuştu.

Vali ‘sayıları artmalı' demişti

Gençlik merkezinin 3 yıl önce açılışı dönemin Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve kamu kurumlarında görevli müdürler tarafından yapılmıştı. Vali Turhan'ın, açılış konuşmasında, derneğin örnek bir müessese olduğunu belirterek, bu tür kurumların sayılarının artması gerektiğini söylemişti.

‘Çocuklarımıza Kur'an öğretilmesinin neresi suç?'

Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nde çocukları Kur'an eğitimi gören veliler de polisin yaptığı aramaya tepki gösterdi. Baskınların hiçbir şekilde kendilerini caydıramayacağını belirten velilerden Hüsnü Tanık, çocuklara dernekte Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini ve farklı sosyal aktiviteler yapıldığını söyledi. 

Bundan rahatsızlık duyulmasını anlayamadıklarını belirterek, “Çocuklarımızın bu imkânları kullanmaları ne gibi bir suç teşkil ediyor? Bu eğitimleri gören çocuklarımızın kimlere ne gibi bir zararı var ki gelip buraya baskın yapıyorlar? Bu baskınla bütün insanlar tedirgin ediliyor. Çocuklarımızın rahatsız edilmemesini ve eğitimlerini rahatça alabilmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu. Oğlunun dernekte çok güzel Kur'an eğitimi aldığını ifade eden Mustafa Karaman da şunları dile getirdi: “Böyle güzel işlerin yapıldığı yere sanki suçluymuş gibi baskın yapılması, hatta aramalarda tuvaletlere bile bakılması benim çok zoruma gitti. Devletimizin insanlar yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına katkıda bulunmasını istiyoruz.”

Zaman
<< Önceki Haber Kutsal değerlerimize uzanan ‘makul şüphe'ye sert tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER