Kuvayi Milliye kahramanlarından Şehit Hamdi Bey anıldı

Kuvayi Milliye kahramanlarından Şehit Hamdi Bey anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayi Milliye'nin önemli isimlerinden, eski Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdi Bey, şehit edilişinin 96. yıldönümünde, adının verildiği meydanda anıldı. Edremit'teki törenin ardından Kaymakam Ali Sırmalı, kaymakam adayı Muammer Sarıdoğan, ve Belediye Başkanı Kamil Saka, Hamdi Bey'in Biga ilçesindeki kabrine, Edremit'ten götürdükleri toprağı döktü.

Milli Mücadele'nin önemli isimlerinden Köprülü Hamdi Bey, Edremit'te iki yıla yakın görev yapmış, Trakya yakasında Gelibolu yakınlarında, Fransızlara ait Akbaş cephaneliğini basarak buradaki mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına, Kuvayi Milliye güçlerine taşınmasını sağlayıp tarihe "Akbaş Kahramanı" olarak geçmişti. Anma töreninde ilk olarak, Başkan Saka tarafından Atatürk anıtına çelenk koyuldu. Ardından saygı durusu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu. Bir konuşma yapan Saka, "Kuvayi Milliye'nin öncüsü ve milli mücadelemizin önemli kahramanlarından Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdi Bey'i, şehit edilişinin 96. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Yüce önderimiz Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta, 'Akbaş Kahramanı' olarak anılan Kaymakam Hamdi Bey cesareti, çalışkanlığı ve üstün hizmet anlayışı ile tanınmış, vatan borcunu canıyla ödemiş bir kahramanımızdır. İlçemiz tarihinde çok önemli bir yeri olan Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdi Bey, bizim için çok önemli bir kahramandır, çünkü o bizim içimizden çıkan, yürekli, korkusuz ve kahraman bir insandır. 17 Şubat 1920'de, işbirlikçi asilerce kalleşce şehit edilen büyük Kuvayi Milliyeci Edremit Kaymakamı Şehit Hamdi Bey'in mücadelesini asla unutmadık ve unutmayacağız. Onun gibi aziz şehitlerimizin emanet bıraktığı kutsal vatan topraklarını canımız kanımız pahasına koruyacağımıza ve daha güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillerimize bırakacağımıza söz veriyoruz. Edremit ve vatanın her karış toprağı için savaşan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Edremit Kaymakamı Şehit Hamdi Bey ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Edremit'teki törenin ardından Kaymakam Sırmalı, kaymakam adayı Sarıdoğan, Başkan Saka ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Şehit Hamdi Bey'in Çanakkale'nin Biga ilçesindeki kabri başındaki törene katılarak, Edremit'ten götürdükleri toprağı döktü. CİHAN
<< Önceki Haber Kuvayi Milliye kahramanlarından Şehit Hamdi Bey anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER