Kuveyt'te kaçırılmaktan BM kurtardı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 24 2021
Yurt dışında Hizmet Hareketi'ne bağlı okullarda yıllarca görev yapan eğitim gönüllüsü Halil Hardal, Türk görevliler tarafından Kuveyt'ten zorla kaçırılıp Türkiye'ye götürülmek istendi. Bu uluslararası hukuksuz girişim, Kuveyt ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin devreye girmesiyle engellendi. Şimdi İsviçre'de hayatına devam eden eğitim gönüllüsü Hardal, yaşadığı zor süreci ve Hizmet Hareketi okullarında görev yapanların nasıl kaçırılmak istendiğini Der Puls'a anlattı.
Halil Hardal, 1990'dan itibaren Kırgızistan, Rusya, Bulgaristan, Moritanya ve son olarak Kuveyt'te Hizmet Hareketi'ne bağlı okullarda çeşitli görevlerde bulundu. Bulunduğu ülkelerde adete adeta Türk Büyükelçiliklerinin Kültür Ateşi gibi çalışan Hardal, başarılarıyla her zaman Türk büyükelçilerin ve Milli Eğitim Bakanlarının takdirini topladı.
Ne var ki, Türkiye'de Hizmet Hareketi'ne ve gönül verenlerine yönelik saldırılar Kuveyt'e ve Kuveyt'te bulunan eğitim gönüllüsü Halil Hardal'a kadar uzandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Kuveyt Büyükelçisi'ne ismini referans ile gönderdiği Hardal'ın Türkiye'ye iadesi istendi. Türkiye'ye illegal yollarla kaçırılmak istenen Hardal'a Kuveytli yetkililer ve Birleşmiş Milletler sahip çıktı. Koruma altına alınan Hardal, İsviçre'ye gönderildi.
Halil Hardal, yaşanan son süreçte Hizmet Hareketi'ne yönelik karalama çalışmaları ve okulların çalışanlarını kaçırma girişimlerine şahit oldu. O zor süreç, Hardal'ın ağzından Der Puls'un Youtube kanalında anlatıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


