Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında ikinci kararname yayımlandı. Kararname ile birlikte, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı.

Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan, "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında, kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı.

Bu kanuna aykırı olmayan ve diğer kanunlarla Genelkurmay Başkanlığına verilen görev ve yetkilere ilişkin hükümler saklı bırakıldı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, gerekli gördüklerinde Kuvvet Komutanları ile bağlılarından doğrudan bilgi alabileceği ve bunlara doğrudan emir verebileceği, verilen emrin herhangi bir makamdan onay alınmaksızın derhal yerine getirileceği de kararname de yer aldı.

Askeri okulların kapatılmasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı.

Kararname ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşacak.

OHAL kapsamında alınan yeni kanun hükmünde kararname ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı. Ayrıca GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

1389 İHRAÇ DAHA

Darbe girişiminin ardından 1389 asker daha ihraç edildi.
Daha önce İlk OHAL kararnamesiyle 1684 asker ihraç edilmişti. 

ERDOĞAN'IN YAVERİ DE VAR
-Albay Fırat Alakuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Yaveri Levent Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başyaveri Ali Yazıcı, Konya Jandarma Bölge Komutanı Timurcan Ermiş'in adı da listede bulunuyor.

<< Önceki Haber Kuvvet Komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER