Kuyumcuları dolandıran zanlı kamerada


Bahçelievler'de kendisini kuyumcu toptancısı olarak tanıtan bir şahıs, geçen ay bir alışveriş merkezinde iş yeri kiraladı. İlk zamanlar aldığı altınlarla güven kazanan şahıs, son siparişinde
2 milyon değerindeki 12 kilo altını, sahtesiyle değiştiren şebeke üyeleri ile birlikte yakayı ele verdi. Şahsın, altınları alarak kaçma anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

İddiaya göre, kendisini kuyumcu toptancısı olarak tanıtan M.N.E (48), geçtiğimiz ay Kuyumcukent'te bir iş yeri kiraladı. İmalatçılara, her seferinde, 500 ila 2 bin arasında ürün sipariş veren M.N.E, birkaç gün önce 12 altın firması ile irtibata geçti. İmalatçılara 18 ayar, 4 bin yüzük siparişi verdi. İmalatçılar, 900'er gram has altını kullanarak çalışmaya başladı.

Çalışmalarını tamamlayan imalatçılar poşet içerisinde ürünleri M.N.E'ye gönderdi. M.N.E, firma çalışanlarının getirdiği altınları alarak tartmam gerekiyor deyip, iş yeri içerisindeki ofisine götürdü. Tartım işlemini yapan dolandırıcı, elindeki poşetleri diğer sahte altınlarla değiştirerek firma çalışanlarına teslim etti ve paranızı alıp geliyorum diyerek dükkandan çıktı. Sahte altınların olduğu poşeti alan çalışanlar dolandırıcıyı beklemeye başladı. İmalathane sahiplerinden Hasan K., yüzükleri gönderdiği Hamza A.'yı aradı. Hasan K., çalışanına "Parayı aldınız mı" diye sordu. "Abi, adam para çekmeye gitti, 12 kişi bekliyoruz" cevabını alınca hemen ürün verdiği iş yerine gitti. Çalışanının elindeki poşeti alan Hasan K., ürünlerin sahte olduğunu fark etti. Diğer poşetlerde bulunan ürünlerinde sahte olduğunu anlayan üreticiler durumu hemen polise bildirdi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, iş yerinde yaptığı incelemelerde, dolandırıcının ürünleri tartmak için götürdüğü odanın duvarının delik olduğunu fark etti. Şüphelinin aldığı altınları, delikten diğer dükkanda bekleyen şebeke üyelerine attığı tespit edildi. Olaydan sonra kaçan A.D (35) kameralara yakalandı. Polisin takibi ile Mecidiyeköy'de düzenlenen operasyonda, A. D, ve şebekenin diğer üyeleri gözaltına alındı. Şahsın altınları alarak kaçma anı kaydedildi. Görüntülerde, şahsın elindeki çantayla otoparktan kaçarak gitmesi ve altınların değiştirilmesi yer alıyor

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kuyumcuları dolandıran zanlı kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER