Kuzey Almanyalı hayırseverler Kenyalıları sevindirdi


Almanya'nın Hamburg, Uetersen, Kiel, Lübeck ve çevresinde yaşayan otuza yakın hayırsever Kurban Bayramını ailelerinden binlerce kilometre uzakta, Kenya'da geçirdi. Herkesin ailesi ve yakınlarının yanında kurbanını keserek geçirmek istediği Kurban bayramında, Kuzey Almanya'nın birçok kentindeki hayırsever insanlar Kenyalılara yardım elini uzatmayı tercih etti.

Yardım Zamanı (Time to Help) tarafından, Doğu Afrika ülkesi olan Kenya'nın Nairobi, Mombasa ve Malindi kentlerinde 10'un üzerinde kesim noktasında kesilen kurbanlıklar, 500'ün üzerinde dağıtım noktasında ihtiyaç sahiplerine elden teslim edildi. Birçok insanın yılda bir kez et yiyebildiği yerlerde Kurban Bayramında Yardım Zamanı Derneği'nin Kurban etini muhtaç kişilere vermesi binlerce insana farklı bir bayram havası yaşattı.

Onlarca hatta yüzlerce kilometre uzaklardan gelen insanlar, Bayram namazı öncesinden gece geç saatlere kadar bir parça et almak için dağıtım merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kesilen kurban etleri, şeker ve hediyeler önceden belirlenen medrese, kadın sığınma evleri, hapishaneler ve komşulara itina ile dağıtıldı. Anadolu insanın ruhunda olan yardım severliği bir kez daha kanıtlayan insanlardan biri, yedinci kez kurban organizasyonuna katılan Hamburglu esnaf İnayet Sever, yardıma muhtaç insanları sevindirmenin en güzel bayram olduğunu vurgulayarak Kurban Bayramı'nı Kenya'daki fakir insanlarla birlikte geçirmenin, farklı bir heyecan ve mutluluk yaşattığını dile getirdi.

Yardım kervanına Geesthacht'tan ilk kez katılan hayırsever esnaf Haşim Yıldız ise çok farklı bir Kurban Bayramı geçirdiğini söyledi. Yıldız, "Buradaki insanların gözlerine baktığınızda insanın yüreği cız ediyor. Bu insanlar belki de yılda bir kez et yüzü görüyorlar. Eğer biz de onların bu mutluluğunda bir parça pay sahibi isek, bundan daha güzel bir bayram olamaz." şeklinde konuştu.

Bir başka Hamburglu esnafı Hasan Hüseyin Kavlak ise ikinci kez bir kurban organizasyonunda yer aldığını, her defasında farklı bir sevinç ve hüzün yaşadığını dile getirerek, insanları sevindirmekten daha güzel bir şeyin olmadığını, bu yüzden de bu gibi yardım faaliyetlerine seve seve katıldığını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Almanyalı hayırseverler Kenyalıları sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER