Kuzey İrlanda Başbakanı istifa etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 28 2021
Kuzey İrlanda Başbakanı ve Demokratik Birlik Partisi lideri Arlene Foster, parti içindeki liderlik yarışından dolayı istifa edeceğini açıkladı.Kuzey İrlanda Başbakanı ve Demokratik Birlik Partisi lideri Arlene Foster, parti içindeki liderlik yarışı sebebiyle parti liderliğinden ve başbakanlık görevinden istifa edeceğini açıkladı.
Foster yaptığı açıklamada, Kuzey İrlanda halkına hizmet etmeyi “hayatının ayrıcalığı” olarak nitelendirerek, parti görevlilerine yeni bir liderin seçilmesi ve düzenlemelerin yapılması için zaman verilmesi gerektiğini belirtti.
Kuzey İrlanda Meclisi üyelerinin yüzde 75’inin liderlik yarışını talep eden bir mektubu imzalamasının ardından istifasını duyuran Foster, “Kuzey İrlanda’nın ve sendikacılığın geleceği bölünmeyecek. Evimiz deme ayrıcalığına sahip olduğumuz bu yerde bulunmaya devam edecek” dedi.
Demokratik Birlik Partisi liderliğinden 20 Mayıs’ta, Haziranın sonunda ise başbakanlık görevinden ayrılacağını açıklayan Foster, partisinin başarılarından gurur duyduğunu söyleyerek, “Kuzey İrlanda’yı daha iyi hale getirmeye çalışan genç bir demokratik sendikacı kuşağının varlığından gurur duyuyorum” dedi.
Foster, Aralık 2015’te Demokratik Birlik Partisi lideri, 2020 Ocak ayında ise Kuzey İrlanda Başbakanı olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


