Kuzey Kore, MERS hastalığının ilacını bulduğunu iddia etti

Kuzey Kore, Güney Kore'de etkili olan ve henüz tedavisi mümkün olmayan Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) hastalığının ilacını bulduğunu iddia etti.
Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı tarafından servis edilen haberde, ülkenin önde gelen ilaç firmalarından Pugang Pharmaceutic Co.'nun MERS hastalığını önleyen ve tedavi etmekte etkili olan "Kumdang-2" ilacını geliştirdiği iddia edildi.
İlacın yapımında, Kore Yarımadası'nda eskiden beri çok bulunan cinseng isimli bitki ve topraktan alınmış bazı minerallerin kullanıldığı belirtildi.
Haberde Pugang Pharmaceutic Co şirketi müdürü Dr. Jon gung-hun görüşlerine de yer verildi.
Dr. Jon, geliştirdikleri ilacın bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalığın yayılmasını önleyeceğini iddia etti.
Kuzey Kore, SARS virüsünün 2003 yılında Çin ve Hong Kong'da patlak vermesinde ve yine 2006 yılında kuş gribi salgını sırasında benzer iddialarda bulunmuştu.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

HARUN TOKAK


Tutuklu Türker Ertürk, 49 gün sonra tahliye edildi

Fatma Betül Sayan Kaya hakkında suç duyurusu

Merz Ukrayna'da: 'Moskova'dan gelen tehditlere rağ...

The Guardian: Türkiye’deki bazı çöp depolama alanl...

Yeşilçam'dan Bir Yıldız Daha Kaydı! Altın Çocuk Gö...







