Kuzey Kore yeni füze denemesinin fotoğraflarını yayımladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 31 2022
Kuzey Kore resmi medyası, 2017'den bu yana yapılan en büyük füze denemesi olduğu belirtilen denemenin fotoğraflarını yayımladı.
Kuzey Kore resmi medyası, 2017'den bu yana yapılan en büyük füze denemesi olduğu belirtilen denemenin fotoğraflarını yayımladı.
Fotograflarda, uzaydan Kore Körfezi'nin bir kısmı ve çevresi görülüyor.
Pyongyang yönetimi, balistik füzenin orta menzilli Hwasong-12 olduğunu açıkladı.
Japonya ve Güney Kore denemede orta menzili füzenin 2 bin km yüksekliğe ulaştığını bildirdi.
Kuzey Kore resmî haber ajansı KCNA'nın yayımladığı fotoğrafların, füzenin savaş başlığına takılan bir fotoğraf makinesiyle çekildiği ifade edildi.

Fotoğraflardan ikisinde fırlatma anı, diğerlerinde de uçuşu görülüyor.
KCNA füzenin "isabet oranını teyit etmek için yapıldığını ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un denemeye katılmadığını bildirdi.
Ajans, "Komşu ülkelerin güvenliği göz önüne alınarak kuzeybatı bölgesinden Kore'nin Doğu Denizi'ne en yüksek ateşleme açısıyla fırlatıldığını" da ekledi.
Japonya, Güney Kore ve ABD füze denemelerini kınadı.
Birleşmiş Milletler (BM) balistik ve nükleer silah denemelerini yasaklasa ve katı yatırımlar uygulasa da Kuzey Kore düzenli olarak bu yasağa karşı çıkıyor.
Ülkenin lideri Kim Jong-un da ülkesinin savunmasını güçlendirme sözü veriyor.
Uzmanlara göre, füze denemelerinin arkasında küresel ve bölgesel güçlere sert mesajlar vermek dahil birçok neden yatıyor.
Bu nedenlerden bir diğeri de
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!10.Ukrayna savaşında tarafların uzlaşmaz tutumları: 2026 yılında barış olur mu?

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


