Kuzey Ren Vestfalya belediyeleri Merkel'den yardım bekliyor

Kuzey Ren Vestfalya belediyeleri Merkel'den yardım bekliyor

Kuzey Ren Vestfalya Şehirler ve Belediyeler Birliği üyeleri, Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft'a bir mektup yazıp yardım çağrısında bulundular. KRV'den toplam 215 belediye başkanının imzası bulunan mektupta belediye yöneticileri, şehirlerde mülteci yerleştirme kapasitenin aşıldığını açıkladılar. Mektupta belediyeler, çok sayıda ve kontrolsüz şekildeki mülteci akımının kaygı verici olduğunu belirttiler.

KRV'li belediyeler, boş duran eski evlerin yeniden onarılıp yaşanılır hale getirilen oturma alanları, konteyner evler ve çadırlardan oluşan şehirlerinin mülteci yerleştirme kapasitesinin çoktan aşıldığını vurguladı. İnsani görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeyi uğraşan belediye çalışanlarına da değinen birlik, memurların ek oluşan görevlerinden dolayı asıl idari iş ve görevlerini artık tam yerine getiremediklerinin altını çizdi. Federal Meclis'te yeniden düzenlenen mülteci başvuru yasasına de değinen belediye idarecileri, yeni düzenlemenin isabetli olduğunu ama yeterli olmadığını da ifade ettiler.

Başbakan Angela Merkel'in uluslararası ve Avrupa düzeyinde mültecilerin ülkelere eşit dağılması, ülkeler arası ortak çalışma gibi konulardaki çabalarını de takdirle karşıladıklarını mektupta beyan eden başkanlar, "Eyaletimiz ve temsil ettiğimiz belediyeler adına büyük endişelerimizden ötürü size yöneliyoruz. Mektubun sebebi ise kontrolsüz ve anlamlı sayıda ülkemize, belediyelerimize gerçekleşen mülteci akımıdır." dediler.

Mektup, 215 Belediye Başkanların imzasıyla Çarşamba günü Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel ve KRV Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft yanı sıra, Federal İkinci Başbakanı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ile KRV Eyalet İkinci Başbakanı ve Okul Bakanı Sylvia Löhrmann'e de gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Ren Vestfalya belediyeleri Merkel'den yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER