La Casa de Papel İran: 162 kiralık kasayı boşalttılar

İran'ın başkenti Tahran'da hırsızlar yan binadaki duvarı delerek devlete ait bir banka şubesine girdi. Hırsızların 162 kiralık kasayı boşaltıp kaçtığı bildirildi.

SHABER3.COM

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, ülkenin başkenti Tahran'da devlete ait Bank Millinin Üniversite Şubesindeki kiralık kasalar çalındı. Haberde, komşu bir binadan bankanın duvarını delen hırsızların sonrasında onlarca kiralık kasayı soyduğu aktarıldı.

Çalınan varlıkların değeri tam olarak bilinmiyor
Kiralık kasalarda ne olduğu banka tarafından da bilinmediği için çalınan varlıkların değerinin tam olarak hesaplanamadığı belirtildi. Emniyet Yetkilisi Ali Velipur Guderzi, olayla ilgili ilk soruşturmada ihmalkar davranan çok sayıda banka çalışanının gözetim altına alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Bank Milli Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Monisan ise şubede müşterilere tahsis edilen 250 kiralık kasadan 162'sinin kırıldığını ve içlerinin boşaltıldığını belirterek, "Hırsızlar binaya ne yazık ki gelişmiş araçlarla ve teçhizatla girmiş" dedi.

Güvenlik sistemlerini devre dışı bıraktılar
Monisan, kasalarda güvenlik sistemlerinin olup olmadığının sorulması üzerine, kasaların güvenlik sistemleriyle donatıldığını ancak uzmanlara göre, şubeye giren hırsızlardan oluşan ekibin sistemleri devre dışı bırakmayı başarabildiğini söyledi. Olaydan zarar gören müşterilerin zararlarının tazmin edileceğini aktaran Monisan, "Tüm mağdurların tazminatı adli makamların gözetiminde Bank Milli tarafından ödenecek" dedi.

'Şube müdürü hırsızlık uyarısını önemsemedi'
Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansının ismini açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, hırsızlar bankaya girdiği zaman alarm sistemi şube müdürünün cep telefonuna bağlanarak hırsızlık uyarısında bulundu ancak "bu sistem daha önce yanlış uyarı verdiği için" şube müdürü, uyarıyı önemsemedi.
<< Önceki Haber La Casa de Papel İran: 162 kiralık kasayı boşalttılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER