Laos Cumhurbaşkanı, Türk okulu heyetini kendi evinde ağırladı


Laos Cumhurbaşkanı Choummaly Sayasone, Doğu Yıldızı Okulları Genel Müdürü Yılmaz Arı ve beraberindeki yetkilileri kendi evinde ağırladı. Türk müteşebbisler tarafından Laos'ta kurulan okulları öven Cumhurbaşkanı Sayasone, "Türk okulları bu ülkeye bir armağandır." dedi.

Laos'ta 2006 yılından beri hizmet veren Estern Star Bilingual School (Doğu Yıldızı Okulu) yöneticileri, Laos Cumhurbaşkanı Sayasone tarafından kabul edildi. Laos Cumhurbaşkanı Choummaly Sayasone ve eşi Keosaychay Sayasone, Doğu Yıldızı Okulları Genel Müdürü Yılmaz Arı başkanlığındaki heyeti evinde ağırladı.

TORUNLARIMIN DA MEZUN OLDUĞU OKULLARDAN SON DERECE MEMNUNUM

Cumhurbaşkanlığı konutundaki ziyarette Sayasone, torunlarının da geçen sene Türk okullarından mezun olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı konuşmasında, okulların verdiği eğitimden son derece memnun olduklarının altını çizdi. Sayasone ayrıca, Türk okullarının topluma büyük faydası olduğunu kaydetti.

Okulların Laos halkı için "güzel bir armağan" niteliği taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Sayasone, eğitim haricinde daha birçok alanda da yatırım yapmaları için Türk müteşebbisleri ülkesine davet etti.

Türk okulları yetkililerini evinde ağırlayan Laos Cumhurbaşkanı Sayasone'ye, Genel Müdür Yılmaz Arı tarafından kendisinin ve eşinin resimlerinin çizildiği bir tablo hediye edildi.

Geçtiğimiz günlerde de Laos Eğitim Bakan Yardımcısı Lytou Bouapao, kendi çocuğunun da okuduğu Türk okullarına övgüde bulunarak eğitim kalitesinin yüksekliğine dikkat çekmişti. Bazı bakan çocuklarının da okuduğu Laos'taki Türk okulları, eğitim alanında gösterdiği başarıdan dolayı iki kez 'devlet nişanı' ile ödüllendirilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Laos Cumhurbaşkanı, Türk okulu heyetini kendi evinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER