Laos cumhurbaşkanından Türk okullarına ikinci devlet nişanı


VIENTIANE (CİHAN)- Güney Asya ülkesi Laos'ta daha önce eğitim alanında gösterdiği başarıdan dolayı 'devlet nişanı' alan Türk okulları, bu kez spor dalında ülkeye yaptığı katkılar sebebiyle aynı ödüle ikinci kez layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Choummaly Xayasone, Laos Türk Okulları Genel Müdürü Yılmaz Arı'yı, Laos sporuna ve Laos Milli Güreş Takımı'na yardımlarından dolayı 'devlet nişanı' ile taltif etti. Laos Güreş Federasyonu Başkanı Manolom Pinith, Cumhurbaşkanı tarafından verilen devlet nişanını Doğu Yıldızı Koleji'nde gerçekleştirilen törenle Yılmaz Arı'ya takdim etti.

Yılmaz Arı, törendeki konuşmasında daha önce eğitim alanında elde edilen başarılardan dolayı Türk okullarına 'devlet nişanı' verildiğini hatırlattı. Genel Müdür Arı, "Laos sporuna maddi ve manevi bütün desteğimiz devam edecek. Verilen devlet nişanına layık olmaya çalışağız." dedi. Yılmaz Arı, ikinci kez aldıkları 'devlet nişanı'nından dolayı mutlu olduklarını aktardı.

LAOS MİLLİ TAKIMI, TÜRK OKULUNUN SPOR SALONUNDA OLİMPİYATLARA HAZIRLANDI

Ülkede spor dalındaki başarılarıyla da dikkat çeken Doğu Yıldızı Türk Okulu, en son okullar arası futbol turnuvasında ilköğretim birinciliğine uzanmıştı.

Laos Güreş Milli Takımı da Türk okulu tarafından sağlanan imkanlarla olimpiyatlara hazırlandı. Milli güreşçiler olimpiyatlara hazırlanırken Türk okulunun spor salonunu kullandı.

Çalışmalar sonrası Laos Milli Güreş Takımı, Güneydoğu Asya Oyunları'nda (SEA GAMES) güreş dalında 1 altın, 2 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 8 madalyayı ülkeye getirmişti.

DEVLET ERKANI, ÇOCUKLARINI TÜRK OKULLARINA GÖNDERİYOR

Laos'ta Vientiane ve Pakse şehirlerinde 3 Türk okulunda toplam 650 öğrenci eğitim görüyor. Türk okulları, ana sınıfından lise sona kadar Laosça ve İngilizce olarak iki dilde eğitim veriyor.

Ülkedeki devlet yetkilileri, çocuklarını Türk okullarında okutmak için adeta yarışıyor. Cumhurbaşkanı Xayasone, iki torununu Türk okullarına gönderirken, Kültür Bakanı Bosengkham Vongdara da oğlunun eğitimi için yine bu okulları seçti. Ticaret Bakanı Nam Viyaketh de kızının eğitimi için Türk okullarını seçenler arasında. CİHAN
<< Önceki Haber Laos cumhurbaşkanından Türk okullarına ikinci devlet nişanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER