Laos Kültür Bakanı, oğlunun okuduğu Türk okulundaki bilim fuarını ziyaret etti

Laos Kültür Bakanı, oğlunun okuduğu Türk okulundaki bilim fuarını ziyaret etti

Laos'ta hizmet veren Doğu Yıldız Koleji, öğrencilerde küçük yaşta araştırma merakı uyandırmak için bilim fuarı düzenledi. Bilim fuarını izlemeye, çocukları Türk okulunda okuyan Kültür Bakanı Dr. Bosengkham Vongdara ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Lytou Bouapao'nun yanı sıra bölgede bulunan 38 okul müdürü ve öğrenci velisi geldi.

Açılış konuşmasını yapan Laos Türk Okulları Genel Müdürü Yılmaz Arı, fuarın öğrencilerin gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini ve çok ilgi gördüğünü ifade etti. Arı, "Bilim fuarı öğrencilere daha küçük yaşlarda araştırma merakı verme, etrafımızda olan olayları sorgulayabilme kabiliyeti kazandırma ve bilime karşı ilgi uyandırma amaçlı düzenlenmiştir." dedi.

Açılış programında konuşan Kültür Bakanı Dr. Bosengkham Vongdara ise fuarın hem hazırlayanlar hem de davet edilen öğrenciler açısından çok faydalı olduğuna dikkat çekti. Türk okullarından mezun olan çocukların geleceklerinin çok parlak olduğuna değinen Kültür Bakanı, "Oğlum bu okulda okuduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Lytou Bouapao ise konuşmasında Türk okullarından övgü ile bahsetti. "Benim çocuğum da bu okulda eğitim alıyor" diye sözlerine devam eden Bouapao, okulu ve öğretmenleri iyi tanıdığını söyledi. Türk okullarının başarılı bir eğitim verdiğinin altını çizen bakan yardımcısı şunları söyledi: "Okulda batı eğitim sistemiyle hizmet veriliyor. Çocuklarımızın bu okullarda doğu kültürü ile batı kültürünü beraber alması büyük büyük bir ayrıcalık."

Öte yandan, 25 farklı standın yer aldığı bilim fuarında, öğrenciler hazırladıkları deneyleri sundu. Fuara ülkedeki saygın eğitimciler, çevre okullar ve basın büyük ilgi gösterdi. Doğu Yıldızı Koleji faaliyetlerinden övgüyle söz eden yerel medyanın haberlerinde öğrencilerin deneylerine de yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Laos Kültür Bakanı, oğlunun okuduğu Türk okulundaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER